Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču

Hrana, koju ne možete da zamrzavate u zamrzivaču

AdminAdmin
Glavni urednik
24433
Špagete

Zamrzavanje namirnica u zamrzivaču se dozvoljava i koristimo neku hranu nakon nekog vremena, a ne odmah. Ali, postoji i takva hrana koja ne može da se zamrzava u frižideru, zato što se njihovi kvaliteti ukusa menjaju.

Osim toga, postoji hrana koja može da bude štetna za zdravlje nakon stajanja u zamrzivaču. To se dešava sa jajima, ako ih stavimo u zamrzivač, ako ih nismo skuvali Nakon što se zamrznu, ljuske od jaja se šire i pretvaraju u ulaz za mnoge štetne bakterije.

Ako je potrebno da zamrznete jaja iz nekog razloga, najbolje je da to uradite tako što ćete ih skuvati, nakon toga oljuštiti i odvojiti žumanca od belanaca. Treba da ih čuvate u posebnoj kutiji u zamrzivaču.

Jaja

U zamrzivaču mižete da zamrznete mlečne namirnice - na primer neke vrste sira. To je uspešno kod krem sira ili kod kozijeg sira. Nakon što odstoje u zamrzivaču izvadite ih da ih koristite, oni će se raspasti čim se odmrznu.

Ne preporučuje se da čuvate komade kačkavalja u frižideru, kiselo i sveže mleko, pošto kad se odmrznu, gube kvalitet ukusa. Osim toga, kiselo mleko se preseče nakon što se odmrzne posle stajanja u frižideru.

Krem, koji sadrži jaja ne treba da se čuva u zamrzivaču. Isto važi i za majonez. Nakon što se odmrzne, krem od jaja izgleda kao komadići, zato što se jaja preseku od preterano niske temeprature.

Sir

Špagete, makarone i razne vrste kuvane testenine ne treba da se čuvaju u zamrzivaču. Nakon što se odmrzne, pasta se pretvara u ne previše lep izgled i lošeg je ukusa, kao kaša, koju je nemoguće konzumirati.

Pržena hrana se takođe ne čuva u zamrzivaču, zato što će im se promeniti spoljašnji izgled i ukus će se drastično promeniti, nakon stajanja u frižideru. Takođe važi i za kuvani krompir - nakon što odstoji u zamrzivaču, on se pretvara u bezukusnu stvar i izgled im se promeni.

Ne zamrzavajte voće i povrće koje sadrže mnogo vode, to su lubenica, krastavci i zelena salata. Nakon što se zamrznu ufrižideru i kad ih odmrznete, pretvaraju se u kašu, i skoro potpuno gube ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest