Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Ishrana kod polipa na debelom crevu

Ishrana kod polipa na debelom crevu

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41190172
u kupovini

Polipi na debelom crevom su dobroćudne izrasline. Simptomi su krvarenje, izlučivanje sluzi i zatvor. Ponekada se javljaju promene i problemi sa pražnjenjem i dijarejom. Često se polipi mogu pretvoriti u zloćudne tvorevine. Iz tog razloga lečenje na vreme je od velikog značaja.

Prema poslednjim istraživanjima, redovna konzumacija namirnica koje su bogate vlaknima sprečava pojavu i nastanak polipa na debelom crevu.

Konzumacija smeđeg pirinča, zeleniša i sušenog voća može znatno smanjiti rizik od pojave polipa. Američki naučnici tvrde da su ove namirnice korisne upravo zbog velikih količina vitamina, vlakana i antioksidanasa koji se nalaze u ovim namirnicama.

Jedite smeđi pirinač makar jednom nedeljno, a mahunasto povrće makar triput nedeljno. Svakodnevna konzumacija kuvanog povrća smanjuje rizik od pojave polipa za 24%.

Kretanje je takođe od velikog značaja kod problema ove vrste. Trudite se da se više krećete, bavite se sportom makar jednom nedeljno.

Ako je već ustanovljeno da imate polipe, postoji mogućnost da ćete unositi neke namirnice koje će doprineti njihovom povećanju. Tzv. fitoimunokorektori sprečavaju rast polipa, a tu spadaju biljke kao što je zova i bela imela. Uzima se jedna kašičicu smese ili odvojeno, tako što se skuva sa jednom šoljicom vode. Uzimajte po jednu kašičicu tri puta dnevno pre obroka, u roku od mesec dana.

zdravo voće

Kako biste ojačali imuni sistem, možete koristiti suplemente iz apoteke, u koje spadaju mikroklizme sa zmijskim mlekom. Ove vrste klizmi se prave tako što se jedna kašičica zmijskog mleka prelije šoljom prokuvane vode i ostavi da se ohladi.

Tečnost se istisne tokom noći jedna četvrtina šolje. Postupak se ponavlja sledećih 10 dana. U većini slučajeva rezultati su i više nego dobri, polipi nestanu sami od sebe. To ćete ustanoviti kada odete na pregled.

Polipi mogu nestati i uz pomoć semenki jabuka i krušaka. Jedite po 4 semenke dnevno. To vam, svakako, neće škoditi i može biti samo od koristi, jer semenke sadrže vitamin B17. Nejga takođe ima i u grašku i pšeničnim proizvodima.

Ujutru na prazan stomak pijte po jednu čašu vode, sok od šargarepe, sok od višnje, čaj od svežeg ili sušenog voća, a može i od brusnice ili borovnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest