Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Vanila smiruje nerve i glad

Vanila smiruje nerve i glad

Nina NordNina Nord
Džedaj
11826
Vanila

Mnogo ljudi, prezežno žena su navikli sa tim da se stres može prevazići sa nečim slatkim i svaki put jedu nešto slatko kada treba da se smire.

Pošto je stres naš stalni saputnik, na taj način ne samo da možete da dobijete na kilaži, nego i da razvijete hronične bolesti. Umesto slatkog, možete da se masirate uljem za telo.

U njega dodajte ekstrakt vanile, koji će smanjiti želju za jelom slatkiša, kada ste nervozni. U nekim državama se prodaju specijalni flasteri sa mirisom vanile koji se stavljaju na telo.

Miris vanile izaziva radostan osećaj i na nejasan način izaziva osećaj sitosti. Vanila je mnogo korisna za žene, pošto im pomaže da olakšaju simptome za vreme ciklusa.

Ulje od vanile

Osim toga, vanila čini kožu mekom i elastičnom, a malo bubuljice izazvane stresom nestaju. Vanila se dobro slaže sa uljem jasmina i ova smesa deluje kao afrodizijak.

Miris vanile deluje relaksirajuće, smanjuje nervnu napetost, smanjuje negativne emocije, budi umetničku maštu, intuiciju i optimizam.

Ako vam je dan bio užasan, a uveče imate važan sastanak, koristite ulje sa mirisom vanile i sve će biti u redu. Aromatična lampa sa nekoliko kapljica vanile će smiriti nerve neposlužne dece.

Kupka sa dodatkom ulja od vanile budu osećajnost i možda je idealno sredstvo da pokažte voljenoj osobi da romantika ne treba da se zaboravlja zbog svakodnevice.

Pomešajte pola šolje tečne pavlake sa jednom kapljicom ružinog ulja i tri kapljice vanile. Sipajte toplu vodu u kadu i promešajte. Uđite u kadu zajedno sa voljenim čovekom i uživajte u efektu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest