Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Jede vam se krem? Evo najbržih i najukusnijih recepata!

Jede vam se krem? Evo najbržih i najukusnijih recepata!

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
216
Kremovi

Kremovi su među najlakšim desertima koji se mogu napraviti, ali odgovarajući je za razne torte, rolata i svakih drugih kolača. Postoje kremovi kojima je potrebna velika doza i strpljenje, ali ima i onih koje možete napraviti bukvalno za nekoliko minuta.

Sada ćemo vam predložiti 3 ideje za jednostavnu pripremu kremova koji ne oduzimaju mnogo vremena, Sa njima ćete izaći na kraj čak iako do sada niste pravili krem i zaista ćete osvojiti ovacije porodice i bližnjih. Ako se više potrudite i ukrasite ih, niko neće shvatiti da ste ih pripremili za samo nekoliko minuta.

Brz krem od vanile

Krem od vanile

Potrebni sastojci: 5 jaja, 6 supenih kašika brašna, 1 l svežeg mleka, 8 supenih kašika šećera, 2 vanile, voće za ukras

Način pripreme: U šerpi umutite jaja i šećer i u njih dodajte brašno pomešano sa malo mleka. Uključite ringlu uz neprestano mešanje dodajte preostalo mleko. Krem kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusn, dodajte vanilu i mešajte dok ne počne da se hladi. Sipajte u hladne čaše, ukrasite voćem i ostavite na hladnom mestu.

Jednostavan krem od pavlake sa jagodama

Krem sa jagodama

Potrebni sastojci: 600 g jagoda, 2 šolje pavlake, 1 šolja šećera u prahu, 1 kesica vanile, piškote ili keks za ukras

Način pripreme: Jagode operite, isecite i pospite sa malo šećera i ostavite 1 sat u frižideru da puste sok i da se ocede.

U posudi umutite šećer, pavlaku i vanilu i u njih dodajte jagode. Sve pažljivo promešajte i servirajte u posudicama, ukrašene piškotama ili keksom.

Brz mlečni krem

Potrebni sastojci: 1 l svežeg mleka, 5 supenih kašika šećera, 1 šolja vode, 2 supene kašike želatina, 1 vanila, cimet za posipanje kremića.

Način pripreme: Želatin rastvorite na pari u vodi dok ne nadođe. Mleko stavite da provri i u njega dodajte šećer i rastvoreni želatin i sve promešajte, ali ringlu smanjite. Kad se krem zgusne, pospite vanilom i sipajte u hladne posudice ili ćaše. Odozgo pospite cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest