bonapeti.rs»Članci»Kuvanje»Da napravite sami koktel trešnje

Da napravite sami koktel trešnje

Jana G.Jana G.
Početnik
1615
Kokteli

Koktel trešnje, koje se koriste za ukrašavanje raznih vrsta koktela, kao i za ukrašavanje kolača i torti, uvek su dobar dodatak, koji će sigurno privući pažnju i divljenje.

Koktel trešnje, takođe poznate i kao maraskino trešnje, složene su za proizvodnju kada se prave u fabrici. Plodovi trešnje se potapaju u poseban rastvor raznih hemikalija kako bi postale gušće i imale laganu prozračnost.

Posle dugih dana tretmana raznim hemikalijama, plodovi se potope u šećerni sirup sa aromom badema i oboje se u tamno crvenu ili zelenu boju prehrambenom bojom.

Koktel trešnje se lako mogu pripremiti kod kuće.

Koktel trešnje

Potrebni sastojci: 450 grama trešnji, 700 mililitara likera Maraskino (Maraschino) ili drugog bistrog likera, šećer po ukusu.

Kolač sa trešnjom

Maraskino liker je najprikladniji za pravljenje koktel trešnji, jer je napravljen od maraskino višnje, koja se drobi zajedno sa košticama, što likeru daje ukus badema. Za pripremu koktel trešnji trebaće vam staklene tegle sa hermetičkim zatvaračem.

Tegle se pune opranim višnjama, kojima ste prethodno očistili koštice. Umesto trešnje možete da koristite i višnju, ona takođe bude vrlo ukusna. Voće prelijte likerom tako da tegla bude skoro puna. Dodajte šećer ili šećerni sirup napravljen od šećera i vode, koji kuvate dok se tečnost lagano ne zgusne, a zatim se ohladi.

Ostavite tegle na hladnom mestu 2 do 4 nedelje. Koktel trešnje, napravljene kod kuće, mogu da se čuvaju u frižideru oko 4 meseca.

Koktel trešnje možete napraviti i na drugi način.

Potrebni sastojci: 600 grama trešnji, 60 mililitara vode, 120 grama šećera, 2 kašike maraskino likera ili konjaka. U nedostatku likera, zamenjuje se votkom.

Trešnje operite i osušite, uklonite koštice. Vodu kuvajte sa šećerom, dok se ne dobije sirup, neprestano mešajući dok se šećer ne otopi. Sirup ohladite.

Trešnje poređajte u tegle. Liker i sirup promešajte i prelijte voće ovom smesom. Zatvorite hermetičkim poklopcima i ostavite na tamnom i hladnom mestu. Posle tri meseca trešnje su spremne za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest