Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Ukusne ideje za preostala kuvana jaja od Uskrsa

Ukusne ideje za preostala kuvana jaja od Uskrsa

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
1714266
kuvana jaja

Uskršnji praznici su dani kada svaka porodica sedi i slavi za bogatim i raznovrsnim stolom. Ali u našoj želji da isprobamo svako ukusno jelo, ispostavilo se da uvek postoji gomila nepojedene hrane. Šta možemo da uradimo sa njom? Da je bacimo? To nije baš dobra ideja. Evo nekoliko ukusnih ideja o tome kako se da iskoristite uskršnja jaja.

Prva stvar je, naravno, uskršnja salata, napravljena od sveže zelene salate, mladog crnog i belog luka, rotkvica i ukrašena kriškama kuvanih jaja.

Salate od jaja su raznovrsne. U njima se jaja mogu kombinovati sa krompirom, kaparima, avokadom, kiselim krastavcima, maslinama, piletinom, tunjevinom, majonezom. Kombinacije su stvar mašte.

Dobra ideja je da ih koristite za pravljenje rolata Stefani. Jedan od glavnih sastojaka za njegovo punjenje su kuvana jaja. Druga varijanta ovog recepta su škotska jaja, jaja umotana u mleveno meso, a zatim pohovana. Tako pripremljena, savršeno su predjelo za pivo.

ordever od kuvanih jaja

Od kuvanih jaja mogu se stvoriti divna predjela. S maštom izvedene figure prasića, pilića, pačića, pečurke oduševili bi svako dete. Žumance može se ukloniti, ispasirati, pomešati sa majonezom, senfom, sirom, sitno iseckanim začinima, a zatim ubrizgati u šolje od belanca.

Na ovaj način se priprema i pašteta od jaja. Da biste to uradili, pomešajte narendana jaja, kiselo mleko, sir i sitno seckani peršun. Kombinacija može biti od izgnječenih čenova belog luka, narendanih jaja, maslaca i sira ili sitnog sira.

Jaja se mogu koristiti kao element slanih torti ili palačinki. Mogu se iseći na kolutove ili narendati.

Sa njima možete pripremiti ukusne sendviče u kombinaciji sa zelenom salatom i komadom šunke. U kombinaciji sa kačkavaljem ili mocarelom, sendviči se mogu kratko ispeći u rerni.

Kuvana jaja se koriste kao završni detalj ukusnih supa od povrća. Pogodne su za čorbe od povrća, a posebno za čorbu od spanaća, čorbu od zelja ili krem čorbe od krompira. U ovom slučaju, jaja se narendaju i čorba se posipa njima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest