Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!

6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!

Nadejda NedevaNadejda Nedeva
Džedaj
216
6 načina da jedemo avokado, da budemo zdravi i vitki

Donedavno su skoro svi smatrali avokado previše egzotičnim voćem za nas, danas su svi veoma željni da konzumiraju avokado. Čuli su da, iako kalorično voće, avokado donosi mnoge koristi za zdravlje čoveka.

Zbog bogatstva svih hranljivih sastojaka koji se u njemu nalaze, deluje tako što brzo stvara osećaj sitosti i podržava delovanje našeg digestivnog sistema. To dovodi do sasvim logičnog zaključka da avokado doprinosi našem gubitku kilograma.

Pre nego što vam pokažemo naših 6 predloga za konzumiranje avokada, podsetićemo vas kako da ga odaberete kada ga kupujete.

Važno je da plod avokada nema crne mrlje, da nije pretvrd ili previše mekan. Zvuči malo komplikovano, ali kada je avokado previše tvrd, znači da nije zreo, a kada je premekan, možete očekivati da se unutrašnjost pretvorila u „pihtije“.

U svakom slučaju, jednom kad nabavite ovo neprocenjivo voće, evo kako možete uključiti avokado u svoju svakodnevnu ishranu tako da budete zdravi i vitki.

Avokado sa začinima

Kada ste gladni, umesto da posegnete za nečim slatkim, bolje je oljuštiti i iseći avokado na 2 dela i da ga začinite sa malo balzamiko sirćeta, maslinovog ulja, soli i bibera.

Salate od avokada

Salata sa avokadom

Avokado se odlično slaže sa gotovo bilo kojom salatom, ali je savršen dodatak zelenišu. Nekoliko listova zelene salate, iseckan avokado i parmezan osnova su za divnu salatu. Avokado je takođe veoma pogodan za salate sa piletinom, jajima ili ribom.

Supe od avokada

Avokado pravi sjajne letnje hladne supe. Najpoznatije su ona od avokada i krastavca ili krem supa od avokada i tikvica, ali možete eksperimentisati i sa drugim korisnim receptima.

Sendviči sa avokadom

Od avokada se mogu praviti paštete ili namazi koje ćete namazati na tostiranom hlebu. Avokado je glavni sastojak poznatog namaza Guakamole, ali možete ga i samo izgnječiti i namazati sa malo sira na sendvič.

Avokado na roštilju

Avokado

Ovo vam može izgledati čudno, ali kada pečete svoje omiljene šnicle na roštilju, pripremite grilovan avokado kao prilog.

Avokado sa jajima

Sledeći put kada napravite uobičajenu kajganu ili omlet, dodajte avokado isečen na kockice. Iznenadićete se koliko je ovo uspešna kulinarska kombinacija!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest