Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Ulje od emua - koristi i primene

Ulje od emua - koristi i primene

Rumyana SalaliiskaRumyana Salaliiska
Početnik
321
Ulje od emua - koristi i primene

Emu je ptica koja ne leti slična nojevima koja je rodom iz Austrlije.

U većini slučajeva farmeri uzgajaju ovu pticu zbog masnoća, od kojih proizode ulje. Prema poslednjim podacima od masti jedne ptice može da se dobije oko 5 kg ulja od emua.

Za šta se koristi ulje od emua?

Ako stavite malo ulja od emua u losion za telo ili kremu za lice, ovo će pomoći vašoj koži da mnogo bolje usvoji sve korisne sastojke. To je tako, zato što ulje od emua ima mnogo finije čestice što ga čini veoma jednostavnim za apsorpciju.

Ovo ulje može da se uzima i oralno u obliku kapsula. Ove kapsule se uzimaju pre svega kod problema sa holesterolom i kod unutrašnjih upala.

Vlaži kožu

Ulje od emua je sjajan izbor ako želite da poboljšate hidrataciju vaše kože. Možete da ga dodate u svoj losion za telo i u dnevnu kremu za lice.

Pomaže kod gojaznosti i visokog holesterola

Sporvedena su mnogobrojna proučavanja o koristi ulja od emua u borbi sa visokim holesterolom i gojaznošću.

Prema nekim naučnicima, ako zamenite ulja s kojima kuvate ovim uljem od emua, nakon nekoliko meseci ćete osetiti veliku razliku u telu.

Smanjuje upale

Kada s uzima kroz usta ulje od emua će vas snabdeti s mnogo masnih kiselina koji će sa svoje strane poboljšati zdravlje sistema organa za varenje. Kapsule od ulja od emua čiste gastrointestinalni trakt od bakterija i umiruju upale.

Pomaže kod kožnih problema

Ulje od emua pomaže kod akni

Linolna kiselina u ulju od emua izbeljuje staračke pegem smanjuje duboke ožiljke od rana i akni.

Smanjuje osetljivost bradavica kod dojilja

Ako dojite možete koristiti ulje od emua kako biste poboljšali hidrataciju oko bradavica i areola. Međutim, ne zaboravite da uklonite ostatke tapolom vodom pre sledećeg dojenja.

Odbija insekte

Ulje od emua sadrži terpene koji odbijaju većinu insekata. Međutim, ovo se ne odnosi na komarce, tako da kada izlazite napolje tokom leta ne zaboravite sredstvo protiv komaraca.

Jača kosu i nokte

Malo ulja od emua u kombinaciji sa uljem od mente masažnim pokretima naneto u skalp, jača kosu i ubrza rast. Kapsule od ulja jačaju nokte, oni postaju zdraviji i ne lome se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest