Koliko god neki recepti izgeldaju ukusno, naš entuzijazam da ih spremimo brzo nestaje kada vidimo njihovu komplikovanu pripremu. Međutim, ima sasvim prostih jela, koja se brzo prave i ne izoskuju da koristite sav pribor. Pogledajte naše predloge za jednostavna i ukusna jela u tiganju kako biste dobili ideje za ručak ili brzu večeru.
Miš-maš
(sataraš)Ovo je klasika u žanru kada govorimo o našoj kuhinji. Prosto sečete povrće (paprike, paradajze, luk) za recept i dinstate ih u tiganju, nakon čega dodajete jaja i sir. Nakon nekoliko mešanja imate neodoljivo jelo sa jajima koje možete pojesti sa mekanim domaćim hlebom.
Paprike sa sos paradajzom
Propržite 4 zelene paprike u tiganju i sklonite ih. U istom tiganju dinstajte 2 čena belog luka i 2 paradajza, iseckana na kockice. Po želji možete da ogulite paradajz unapred. Kuvate paradajz dok se ne dobije gust paradajz sos. Začinite prstohvatom šećera i s malo soli. Na kraju kuvanja dodajte pržene paprike i servirajte. Eto, imate odličan brz ručak.
Omlet
![Omlet](/files/lib/600x350/frittata-cherry-tomatoes1.webp)
Omlet je jedno od najlakših i najbržih jela u tiganju. Možete da ga obogatite raznim kobasicama, povrćem i zelenišom. Uprkos tome omlet sa sitom i omlet sa pečurkama ostaju klasika.
Ćufte u tiganju
Koristite gotovo mleveno meso za ćufte. Oblikujte male spljeskane kuglice i propržite ih u tiganju sa svih strana dok se ne dobije prijatna boja. Servirajte ćuftice sa garnirungom po izboru kao krompir salatu, kuvani pirinač, kupus salatu ili salatu od krastavaca i paradajza.
Pečurke u maslacu
Za ovaj recept u tiganju možete da koristite pečurke ili bilo koje omiljene pečurke. isecite ih na kriškice i dinstajte ih sa malo maslaca. Začinite crnim biberom, belim lukom i lukom u prahu. Servirajte kao meze.
Menemen
Ovo je orijentalni recept koji podseća na miš-maš. Isecite i propržite paprike u tiganju, luk i paradajze. Čim dovoljno omekne, u tiganj razbijte jaja. Ovde je specifično to što ih ne mešate, već ostavljate jaja da se cela skuvaju.
Ovi ukusni recepti u tiganju su jednostavni, ekonomični i veoma ukusni. Mogu da budu pravi spas kada želite da pojedete nešto hitno, ali nemate mnogo vremena da kuvate komplikovane recepte koji zahtevaju dugačku termičku obradu.
Komentari