Bonapeti.rs»Članci»Šta da skuvam»Brza i ukusna jela u tiganju

Brza i ukusna jela u tiganju

Kristina ChernikovaKristina Chernikova
Glavni urednik
317825
Brza i ukusna jela na tiganju

Koliko god neki recepti izgeldaju ukusno, naš entuzijazam da ih spremimo brzo nestaje kada vidimo njihovu komplikovanu pripremu. Međutim, ima sasvim prostih jela, koja se brzo prave i ne izoskuju da koristite sav pribor. Pogledajte naše predloge za jednostavna i ukusna jela u tiganju kako biste dobili ideje za ručak ili brzu večeru.

Miš-maš

(sataraš)

Ovo je klasika u žanru kada govorimo o našoj kuhinji. Prosto sečete povrće (paprike, paradajze, luk) za recept i dinstate ih u tiganju, nakon čega dodajete jaja i sir. Nakon nekoliko mešanja imate neodoljivo jelo sa jajima koje možete pojesti sa mekanim domaćim hlebom.

Paprike sa sos paradajzom

Propržite 4 zelene paprike u tiganju i sklonite ih. U istom tiganju dinstajte 2 čena belog luka i 2 paradajza, iseckana na kockice. Po želji možete da ogulite paradajz unapred. Kuvate paradajz dok se ne dobije gust paradajz sos. Začinite prstohvatom šećera i s malo soli. Na kraju kuvanja dodajte pržene paprike i servirajte. Eto, imate odličan brz ručak.

Omlet

Omlet

Omlet je jedno od najlakših i najbržih jela u tiganju. Možete da ga obogatite raznim kobasicama, povrćem i zelenišom. Uprkos tome omlet sa sitom i omlet sa pečurkama ostaju klasika.

Ćufte u tiganju

Koristite gotovo mleveno meso za ćufte. Oblikujte male spljeskane kuglice i propržite ih u tiganju sa svih strana dok se ne dobije prijatna boja. Servirajte ćuftice sa garnirungom po izboru kao krompir salatu, kuvani pirinač, kupus salatu ili salatu od krastavaca i paradajza.

Pečurke u maslacu

Za ovaj recept u tiganju možete da koristite pečurke ili bilo koje omiljene pečurke. isecite ih na kriškice i dinstajte ih sa malo maslaca. Začinite crnim biberom, belim lukom i lukom u prahu. Servirajte kao meze.

Menemen

Ovo je orijentalni recept koji podseća na miš-maš. Isecite i propržite paprike u tiganju, luk i paradajze. Čim dovoljno omekne, u tiganj razbijte jaja. Ovde je specifično to što ih ne mešate, već ostavljate jaja da se cela skuvaju.

Ovi ukusni recepti u tiganju su jednostavni, ekonomični i veoma ukusni. Mogu da budu pravi spas kada želite da pojedete nešto hitno, ali nemate mnogo vremena da kuvate komplikovane recepte koji zahtevaju dugačku termičku obradu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest