Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotreba

Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotreba

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
226122
primena semenki od japanske jabuke

Semenke japanske jabuke, poznate i kao semenke kaki jabuke, su nusproizvod ploda japanske jabuke i imaju brojne zdravstvene koristi i razne upotrebe.

Evo nekih od poznatih zdravstvenih koristi:

Bogate su antioksidansima

Semenke japanske jabuke su bogate antioksidansima kao što su vitamin C i E, koji štite telo od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

Jačaju imuni sistem

Visoka koncentracija vitamina i minerala u semenkama japanske jabuke pomaže u jačanju imunološkog sistema, smanjujući rizik od infekcija i bolesti.

Podrška zdravlju sistema za varenje

Semenke japanske jabuke su bogate vlaknima, koja promovišu zdravlje sistema za varenje sprečavajući zatvor i smanjujući rizik od karcinoma debelog creva.

Podržite zdravlje srca

Semenke japanske jabuke sadrže visoke nivoe kalijuma, magnezijuma i vlakana, za koje se zna da pomažu u snižavanju pritiska i smanjenju rizika od srčanih oboljenja.

Poznate su sledeće druge upotrebe semena japanske jabuke:

Kuvanje

Semenke japanske jabuke se mogu peći i koristiti kao užina ili dodati u salate i supe za hrskavu teksturu i ukus orašastih plodova.

koristi semenke japanske jabuke

Tradicionalna medicina

U tradicionalnoj medicini, semenke japanske jabuke se koriste za lečenje raznih bolesti, uključujući dijareju i bolove u stomaku.

Kozmetički proizvodi

Seme japanske jabuke sadrži ulja koja su bogata antioksidansima i koriste se u kozmetičkim proizvodima kao što su sapuni i losioni za poboljšanje zdravlja i izgleda kože.

Glavni razlog za korišćenje semenki japanskih jabuka za zdravlje je njihov visok sadržaj hranljivih materija, koji uključuje antioksidante, vlakna, vitamine i minerale.

Ove hranljive materije pružaju niz zdravstvenih koristi, kao što su jačanje imunološkog sistema, unapređenje zdravlja varenja, održavanje zdravlja srca i smanjenje rizika od infekcija i bolesti.

Pored toga, semenke japanske jabuke takođe sadrže ulja koja se koriste u tradicionalnoj medicini i kozmetici zbog svojih svojstava koja poboljšavaju kožu.

U zaključku, semenke japanske jabuke su veoma hranljiv i svestran sastojak koji nudi brojne zdravstvene koristi i različite primene.

Bez obzira da li želite da ojačate svoj imuni sistem, podržite zdravlje varenja ili dodate hrskavu teksturu svojim obrocima, semenke japanske jabuke su odličan izbor.

Pogledajte takođe: Zašto bi trebalo da jedemo japansku jabuku često

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest