bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Koristi i štete od soja sosa

Koristi i štete od soja sosa

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1453
Soja sos

Izuzetno je popularan u azijskoj kuhinji ​​– koristi se za jela od pirinča, za jela od povrća ili za riblje gozbe, morske plodove, različite vrste mesa. U stvari, u celoj azijskoj kuhinji bez deserata.

Tamne je ili svetle boje i specifičnog mirisa.

Pitanje o šteti koju nam konzumacija soja sosa može doneti dolazi iz načina na koji se on priprema.

Uopšteno govoreći, priprema se na sledeći način - zrna soje i pšenice od kojih se priprema fermentiraju zajedno sa vodom, a za ubrzavanje procesa koriste se različiti mikroorganizmi.

Pitanje da li je soja sos koristan ili štetan je veoma kontroverzno. Za obe pretpostavke postoji mnogo činjenica koje ih potkrepljuju. Možda je to na kraju stvar ličnog izbora i uverenja. Odlučite šta vam se čini ubedljivije i kojim činjenicama da verujete više.

Pirinač sa piletinom i soja sosom

Koje su štete od konzumiranja soja sosa?

Sadrži veoma veliku količinu soli, a so je štetna, posebno za neke bolesti i poželjno je ograničiti. Ono što stavljaju u procesu proizvodnje štetno je za organizam.

Da bi bila u potpunosti korisna, fermentacija se mora odvijati prirodno, ali za veći profit i proizvodnju većih količina, proces fermentacije se veštački pojačava. Dodaju se razne veštačke hranljive materije, koristi se kiselina (hlorovodonična ili sumporna) za ubrzavanje fermentacije, a neki soja sosovi zapravo sadrže GMO.

Kada kupujete soja sos, budite oprezni - pogledajte šta je u njemu - kupite onaj koji ima samo prirodne sastojke i nalazi se u staklenoj flaši. Oznake na boci da je fermentacija za pravljenje soja sosa prirodna trebalo bi da budu tačne, ali vam to niko ne može garantovati.

Koje su koristi od soja sosa?

Ima svojstvo poboljšanja cirkulacije krvi. Izuzetno je koristan za osobe koje boluju od dijabetesa, imaju problema sa težinom (prekomerna težina), one sa problemima sa mišićno-koštanim sistemom.

Sadrži vitamine, aminokiseline i razne minerale i usporava starenje organizma. Pored svega ostalog, veoma je ukusan.

Pogledajte i još da li su proizvodi od soje korisni za vas!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest