Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»U koja jela treba dodati sušeni paradajz?

U koja jela treba dodati sušeni paradajz?

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Pomoćnik kuvara
62
.U koja jela treba dodati sušeni paradajz?

Sušeni paradajz je upravo ono što mu ime sugeriše: paradajz koji je sušen na suncu. Kao rezultat toga, paradajz gubi većinu svoje tečnosti, ostavljajući ga kašastim, pomalo žilavim, neobičnog oblika i tamnocrvene boje.

Potrebno ga je potopiti u vodu najmanje 30 minuta pre upotrebe ili ocediti od maslinovog ulja, u zavisnosti od vrste paradajza koji koristite - jednostavno sušeni ili iz tegle. Nakon sušenja, ukus paradajza postaje mnogo intenzivniji.

Sušeni paradajz može trajati u vašoj ostavi, frižideru ili zamrzivaču nedeljama do godinama, a ako se pitate kako ga koristiti, odgovor je jednostavan: Nema pogrešnog načina.

Pica sa sušenim paradajzom i rukolom

U koja jela treba dodati sušeni paradajz?

Tanko, hrskavo testo - da biste to postigli, ostavite testo da duže naraste. Dodajte sušeni paradajz, mocarelu, rukolu i dobićete neodoljivi klasik. Odličan dodatak svakoj zabavi.

Romesko sos

Ovaj super univerzalni Romesko sos ima odličan ukus, napravljen od sušenog paradajza, ljutih papričica, belog luka, bibera i orašastih plodova. Odličan dodatak svemu, od grilovanog povrća i hleba, do škampa, ribe, piletine i bifteka.

Sušeni paradajz

Testenina sa sušenim paradajzom

Začinjeno, uzbudljivo mediteransko jelo. Maksimalan ukus sa minimalnim sastojcima. Vredi probati. Možete dodati i mlevene bademe ili parmezan za posipanje.

Ćuftice sa paradajz sosom

Sušeni paradajz i halapenjo papričice obogatili bi sos ovih ćuftica. Poslužite sa testeninom ili hrskavim hlebom kako se nijedna kap sosa ne bi bacila.

Pesto od sušenog paradajza

Pesto od sušenog paradajza

Zamislite samo aromu bosiljka, pinjola, sušenog paradajza i belog luka zajedno, neodoljiv buket, savršen dodatak svakoj italijanskoj večeri ili antipasti.

Čorba od pasulja sa sušenim paradajzom

Da, dodajte ih u čorbu, zajedno sa svežim začinskim biljem. Ravnoteža ukusa i hranljivih materija. Vrednosti pasulja su veoma slične onima poznatih, poput superhrane kinoe.

Pečeni Bri sir

Topli Bri, pun sušenog paradajza, belog luka i majčine dušice. Jednostavan i veličanstven. Samo je bolji kada se služi sa hrskavim hlebom ili krekerima!

Pogledajte takođe kako da napravite sušeni paradajz u maslinovom ulju i saznajte kako čuvati sušeni paradajz i kako da konzumirate sušeni paradajz.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest