Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako da napravite strava mafine

Kako da napravite strava mafine

Nina NordNina Nord
Džedaj
11516
mafini

Mafini su vrsta malih američkih slatkiša, koji liče na keksiće. Oni se mogu servirati topli, hladni, vreli, preliveni maslacem.

Međutim, najukusniji su onog dana kada se naprave. Oni su savršeni za doručak i mnogo su lepi. Kako biste napravili strava mafine, potrebno je koristite hladan i tvrd maslac iz frižidera.

Testo za mafine se mesi mnogo nežno, ono treba da izgleda zdepasto i loše promešano, Najbolje je da mutite testo uz pomoć viljuške.

Kada su mafini pečeni, oni su se izdigli i odvojili od ivica kalupa, elastični su na dodir i imaju lepu zlatkastu koricu.

Čakčalicom se može proveriti da li je testo gotovo. Ako čačkalica izađe iz mafina bez testa, on je gotov.

mafini voćni

Odmah izvadite gotove mafine, zato što ako ih ostavite u kalupima, dno će im postati vlažno. Ali ako su sa nadevom od krema ili slatka, ostavite ih na nekoliko minuta u kalupima.

Hladni mafini mogu da se zamrznu i da se čuvaju u zamrzivaču tri meseca. Uvijte ih u kesu, izbacite vazduh iz nje, pre nego sto ostavtie u zamrzivaču.

Kako biste odmrznuli mafine, slklonite kesu, skavu mafin uvijte u foliju, stavite u rernu, zegrejanu na 200 stepeni, i pecite dvadesetak minuta.

Ne odmrzavajte mafine u mikrotalasnoj, zato što će se raspasti, a nadev će iscuriti. Ako ih odmrznete u normalnoj rerni, biće kao sveže pečeni.

Da duže sačuvate sveži izgled malih, slatkih kolačica, možete ih namazati obojenom šećernom glazurom ili kremom od maslaca. Da se ne bi stvorila suva kora odozgo, nakon pečenja ih namazite maslacem ili medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest