bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimo

Visokokalorične namirnice od kojih se neprimetno gojimo

Plamena M.Plamena M.
Džedaj
2312
Visokokaloricne-namirnice

Svaka namirnica sadrži određenu količinu kalorija. Ima i onih koje su, neobjašnjivo, masovno uključene u dijete i režime ishrane, sigurno zbog neznanja kakve su ustvari kalorične bombe.

Evo nekih od namirnica o kojima ste najviše zabluđeni i koje su stvarno visokokalorične, i od njih ne samo da ne mršavite - gojite se neprimetno.

avokado

Musli - rasprostranjeno verovanje da musli ne dovodi do dodavanja kilograma je potpuno pogrešno. Musli je zdrav, ali sa dodatkom mleka, sušenog voća i orašastog voća, nivo kalorija prelazi dozvoljenu normu ne samo za dijetu, već i za normalnu svakodnevnu ishranu.

gojenje

Voćni šejkovi - to što se prave od voća ne znači da nema dodatog šećera u njima. A šećer definitivno nije niskokaloričan. Jedan voćni šejk sadrži oko 340 kalorija.

Grašak - nemojte da vas zavara ovo povrće. Vlakna i proteini sadržani u njemu su korisni, ali i veoma kalorični.

Pasulj - još jedna korisna vrsta povrća koja u isto vreme radi u korist povećanja veličine vaše odeće.

Avokado - ovde ponovo nailazimo na tvrdnju da je svo voće i povrće niskokalorično. A među voćkama, avokado je možda najveći primer ovoga. On sadrži do i preko 300 kalorija.

Đevrek - Ako mislite da pomažete svojoj liniji zamenom pita đevrekom za doručak - grešite. Ako pak ne možete da mu odolite, bar jedite integralne đevreke.

Puter od kikirikija - druga omiljena užina, pre svega Amerikanaca, je puter od kikirikija. A on je jedan od najkaloričnijih proizvoda ikada izmišljenih. Namažite ga na hleb, koji dodaje ne malo kalorija, i situacija nije ružičasta.

Sirevi - ovo koncentrisano mleko, nema različitu hranljivu vrednost od mleka. A ona je po 300 kalorija na 100 grama. To uopšte nije malo, pogotovo ako ste ljubitelj ovog proizvoda.

Dresinzi - sledeći put kada prelivate salatu, supu ili jelo nekim prelivom, zapamtite da svaki kašika preliva dodaje 55 do 80 kalorija vašem obroku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest