bonapeti.rs»Članci»Dijete»Prevari telo, da bi izgubio na težini

Prevari telo, da bi izgubio na težini

Jana G.Jana G.
Početnik
1635
zategnut stomak

Kada ste na drastičnoj dijeti, Vaše telo se je podloženo stalnom uznemiravanju i usporava metabolizam. Telo tada pokušava da troši minimum energije i u stvari, takvom ishranom nećete dobiti vitku liniju brzo, već naprotiv, možete se udebljati.

Zato je bolje da prevarite organizam dijetičnom čitingu, savetuju engleski nutricionisti. Reč doslovno znači varanje.

Ova vrsta rezima ishrane sastoji se u naizmeničnim danima, u kojima se jedu i ne jedu pojedine namirnice.

Kada prevarite svoje telo da je više nije na dijeti, aktiviraju se metabolički procesi, koji treba da pređu na štedljiv i spor režim. Kao rezultat toga, možete ponovo da se pripremite za veće gladovanje i izgubite nekoliko kilograma.

Vrlo je važna šema režima. Prvi dan ishrane počinje unosom omiljene hrane. Drugog dana, međutim, morate se fokusirati na niskokalorične namirnice bez ugljenih hidrata.

Tokom sledećih pet dana ste na takvoj dijeti. Tako da sedmog dana, kada je ponovo treba da priuštite što Vam duša želi. I tako se nadigravate sa organizmom celih 12 nedelja, kako bi se otarasili suvišnih 10 kilograma.

Ako želite da izgubite malo više, moraćete da primenite ovu šemu još nekoliko nedelja. Dobra vest je da se kilogrami, skinuti na ovaj način, ne lepe na zadnjicu, kao što je slučaj sa drastičnim dijetama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest