bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Da li su korisne sušene kajsije

Da li su korisne sušene kajsije

Nina NordNina Nord
Džedaj
998
Suve kajsije

Sušene kajsije su korisne za osobe koje imaju problema sa srcem. One sadrže kalijum, fosfor, kalcijum, gvožđe i vitamin B5, koji ima tonizirajući efekat i pomaže u brzom sagorevanju masti. Pet sušenih kajsija obezbeđuju dnevnu dozu kalcijuma i gvožđa.

Glavna prednost sušenih kajsija je da one uopšte ne sadrže masti i zasićene masti koje su štetne za organizam. Sušene kajsije sadrže velike količine beta - karoteina i vitamina C.

Sušene kajsije se ne koriste smao za voćne salate, već i za neke soseve za meso i ribu.

Sušene kajsije održavaju hormonalni balans u organizmu. One takođe štite od mnogih ozbiljnijih oboljenja, a takođe snižavaju loš holetserol.

One smanjuju rizik od pojave tromba, od infarkta i srčane insufijencije, kao i od drugih kardiovaskularnih oboljenja. Sušene kajsije smanjuju rizik i od raznih oboljenja bubrega.

Sušene kajsije

One štite i od problema koji su povezani sa štitnom žlezdom, a takođe donose olakšanje kod raznih stanja dijabetesa. Kompot od sušenih kajsija je veoma koristan kao desert za decu.

Sušene kajsije su korisne i kod stanja avitaminoze. One imaju jako diuretičko dejstvo i deluju kao detoksifikatori organizma. Redovna konzumacija sušenih kajsija poboljšava cirkulaciju.

Postoji problem što se tiše sušenih kajsija, a vezuje se za njihovu prekomernu konzumaciju koja može dovesti do problema sa varenjem i drugih stomačnih problema. Kada birate sušene kajsije, birajte one sa jarko narandžastom bojom.

Nemojte kupovati tvrde kajsije, jer one nisu sušene prema pravilima, a takođe nemojkte kupovati ni previše meke kajsije, jer one ne sadrže dovoljnu količinu korisnih materija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest