bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?

Da li je mit ili istina da se može smršati kada ujutru pijete vodu sa limunom?

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
98255
Voda sa limunom

Tokom poslednjih godina je voda sa limunom postala mnogo više od običnog napitka. Čak nas i razne filmske zvezde uveravaju da je istinita činjenica da voda sa limunom pomaže u mršavljenju.

Veliki broj žena je probalo da smrša pomoću ove vode. Ovaj kiseli napitak nema najprijatniji ukus, ali se za njega smatra da će otopiti suvišne kilograme, i to ne za nekoliko nedleja, već za nekoliko dana.

Međutim, prava istina je negde u sredini. U većini sulučajeva se voda sa limunom pije ujutru, što dovodi do ubrzanog procesa detoksikacije tela i prirodnog pročišćenja. Smatra se da što se više pije voda sa limunom, to se brže može smršati.

Limun donekle i pomaže da se skinu suvišni kilogrami, ali on je sam po sebi koristan za sistem za varenje, negu kože i kose, probleme sa organima za disanje, kao i kod visokog krvnog pritiska. Tako da s eon sasvim slobodno može voda sa limunom piti umesto kafe ili drugih gaziranih napitaka, ali naravno da ne bude zaslađena.

Limun

Ovo žuto citrusno voće je korisno - to se ne može osporiti! Sadrži minimalnu kolićinu kalorija, a u sitovreme sadrži dosta vitamina i minerala kao što je to kalcijum, mangan, bakar i još mnogi drugi. Takođe. limun sadrži pektin i polifenole, a upravo su ova jedinjenja odgovorna za gubitak apetita.

Naravno, trebalo bi sprovesti dodatna ispitivanja o koristi limuna, a najviše o njegovom uticaju na gubitak težine, ali za sada se ne mogu poreći sve koristi koje limun donosi organizmu čoveka.

Poželjno je da se voda sa limunom konzumira ujutru - pola limuna da se iscedi u 200 ml mlake vode. Još bolji efekat će imati ako se ovaj napitak pije pre svakog obroka, tako će se metabolizam ubrzati.

Limunada

Da li je voda sa limunom u potpunosti odgovorna za mršavljenje, još nije ustanovljeno, ali je istinita činjenica da je limun veoma koristan, pa će jedna limunada doneti pravo osveženje kako vama, tako i vašem organizmu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest