bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Glavni simptomi nedostatka magnezijuma u telu

Glavni simptomi nedostatka magnezijuma u telu

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
462314
Magnezijum

Kod deficita magnezijuma u telu se javljaju neprijatni osećaji. Kada nema dovoljno magnezijuma u telu, možete osećati grčeve u nogama, sidrom nemirnih nogu, nesanicu, nemir, visok krvni pritisak, migrenu, hronični umor, dijabetes tip 2, osteoporozu, tikove na licu, nevoljne pokrete, igranje oka i druge neprijatne simptome.

Drugi simptomi nedostatka magnezijuma u organizmu su hiperaktivnost, bolovi u leđima, teško gutanje, česte glavobolje, aritmije, otežano disanje, problemi sa snom, vrtoglavice, slabo pamćenje, mučnine, problemi sa srcem.

U slučaju da preterujete sa alkoholom, gaziranim napicima i slatkišima, sigurno će vam biti potreban dodatan unos magnezijuma, kako bi nabavili potrebne količine i da biste se dobro osećali.

Ako svakodnevno proživljavate veliki stres ili ste u periodu menopauze, takođe je važno da unosite dodatne koliline magnezijuma u vidu dodataka ishrani.

U slučaju da pijete dosta kofeinske napitke tokom dana, takođe se preporučuje unos dodatnih količina magnezijuma. To važi i za one slučajeve ako pijete tablete za mršavljenje ili druge, koje sadrže visok nivo kofeina.

Neprijatne grčeve možete osetiti u nogama zbog nedostatka magnezijuma u organizmu, jer magnezijum utiče na mišićne kontrakcije i neuro-mišićne signale. Kada u organizmu ima malih količina magnezijuma, postajete razdražljivi i nervozni, a to može dovesti do depresije i nervoze.

Kod niskog nivoa magnezijuma u organizmu se često beleži i nedostatak kalcijuma. Deficit ovih dveju materija vodi do visokog krvnog pritiska.

Kada patite od nedostatka magnezijuma u organizmu, često se javljaju uznemirenost i problemi sa spavanjem. Magnezijum, generalno rečeno, pomaže da se snosimo sa stresom i umiruje nervni sistem. Kod nedostatka magnezijuma u organizmu postajemo razdražljivi i nervozni, a može da dovede do depresije i anksioznosti.

Kod niskog nivoa magnezijuma često je uočljiv i nedostatak kalcijuma. Nedostatak ovih materija vodi do visokog krvnog pritiska.

Dodatan unos magnezijuma može smanjiti rizik od pojave dijabetesa tipa 2, migrene i osteoporoze.

Nedostatak magnezijuma najviše pogađa one koji rade pod velikim stresom, učenike, studente, sportiste, trudnice, žene pre menopauze i u menopauzi, kao i starije osobe.

Većina ljudi preko 40 godina ima potrebu za dodatnim unosom magnezijuma u vidu dodataka ishrani.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji