Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanje

Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanje

Antonia R.Antonia R.
Džedaj
6911
1 od 9 Fotografije

1. Maslinovo Extra Virgin


Najzdravije ulje za spremanje i salate je maslinovo Extra Virgin. Ono se najviše preporučuje kao ulje od strane Svetske zdravstvene organizacije.

Prema preporuci Svetske zdravestvene organizacije, masti u ishrani ne bi trebalo da prelaze 30%. Tu spadaju i masti, sa kojima spremamo jela i koje koristimo za salate.

U galeriji možete pogledati koje su to najkorisnije, a koje su to najštetnije masti za spremanje jela i za salate. Ako koristite neko od prvih ulja, koja su navedena, onda ne prelazite norme SZO.

Klasifikacija se bazira i na različitoj aromi, ukusu, kao i na različitoj tački dimljenja. Kako bi vaš izbor bio zdrav, važno je šta se dešava sa uljem nakon termičke obrade.

Na najnižoj temperaturi se treba spremati sa rafinisanim suncokretovim uljem ili lanenim uljem. Srednja temperatura je rezervisana za kokosovo ulje, hladno ceđeno maslinovo ulje, kravlji maslac, nerafinisano susamovo ulje, nerafinisano kukuruzno ulje i svinjsku mast.

Spremanje na visokoj temperaturi već zahteva bademovo, rafinisano suncokretovo ulje, masinovo ulje Virgin, susamovo ulje, ulje od semenki grožđa, rafinisano kukuruzno ulje.

Koje od navedenih ulja je najbolje za konzumaciju, možete pogledati u našoj galeriji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji