Specifičnosti kod spremanja praziluka

1 od 7 Fotografije

Praziluk se može koristiti za najrazličitija jela. On je dobra zamena za luk i može se konzumirati spremljen ili sirov. Svaki deo praziluka se može jesti, ali većina ljudi voli beli deo korena pa nagore i svetliji zeleni deo. Krajni deo većina ljudi baca, ali iskusni kuvari ga koriste za pripremu bujona od povrća.

Jedna od specifičnosti spremanja praziluka jeste da kada ga dinstate, važno je da neprestano mešate i da pazite da ne zagori, jer on može veoma brzo postati gorak.

Praziluk se koristi za spremanje krem supa, raznih pečenih jela, peče se i koristi kao garnir za različite vrste mesa ili u različitim salatama. Kombinacija ima mnogo i svaka je zanimljiva i ukusna na svoj način.

Praziluk možete kombinovati sa pirinčem u rerni, da ga propržite sa jajima, možete ga kombnovati sa raznim povrćem u različitim supama i čorbama. Možete napraviti i gratin sa krompirom i prazilukom.

Druga zanimljiva kombinacija je praziluk sa pasuljem i slaninom u rerni. Čak i su sarme od kupusa ukusnije ako ih spremite sa prazilukom. Možete da napravite i kavarmu sa prazilukom ili da praziluk spremite sa kiselim kupusom i pirinčem.

Praziluk možete kombinovati sa pilećim mesom, svinjskim ili klasična kombinacija - praziluk sa jagnjetinom. Neverovatno ukusna bude i pita sa prazilukom.

Praziluk se može kombinovati sa pečurkama, maslinama, špagetama i još raznim namirnicama.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji