bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Koren maslačka leči bolesti za nedelju dana

Koren maslačka leči bolesti za nedelju dana

Maslačak

Koren maslačka se ispostavio kao pravo iznenađenje u lečenju mnogih bolesti. Njegova upotreba je široko rasprostranjena među ljudima koji vole da se leče sami i da se pretežno oslone na narodnu medicinu i trave.

Upotreba korena maslačka je odgovarjauća za ljude koji ne posežu za raznim antibioticima i lekovima. Maslačak je među najlekovitijim biljkama, na koje se ljudi oslanjaju vekovima unazad. Rasprostranjen je i zbog širokog spektra bolesti koje olakšava.

Evo i nekih od bezbroj koristi maslačka:

Biljka se koristi kod zatvora, hemoroida, bolesti bubrega, artritisa, reumatizma, kod bolnog grla i kašlja.

Sa sigurnošću maslačak mnogo pomaže, ali je važno da znamo kako da ga tačno koristimo i da iskoristimo njegova svojstva.

Maslačak pomaže ljudima kod zatvora, kojima se ne preporučuje da piju razle lekove za olakšavanje, pošto ne utiču dobro na organizam i mogu dovesti do privikavanja. Potrebno je samo da skuvamo čaj od korena maslačka. Osim toga ima laksativno dejstvo, on deluje pročišćujuće i daće nam potpuni detoks i to u domaćim uslovima.

Biljka uspeva da očisti i zbaci sve što je nepotrebno u organizmu.

Čaj je koristan za kožu, najviše za ljude koji imaju problema sa kožom i aknama.

Možemo da pripremimo salatu od maslačka - ona je osim toga što je izuzetno korisna, i dosta ukusna. Delovaće kao jak antioksidant i sačuvaće nas od mogućih uticaja i napada.

Prema narodnim lekarima, ona se može izboriti sa više od 120 vrsta bolesti.

Možemo da pijemo i čaj za mršavljenje, prečišćavanje, kao i da ga koristimo kao diuretik. Poboljšava laktaciju kod dojenja. Deluje kao kod nervoze i pomaže kod problema sa spavanjem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji