bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?

Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?

posude od bambus - prednosti

Danas se na tržištu otkriva kuhinjsko posuđe i pribor od najrazličitijeg materijala i lako možemo da se zbunimo šta tačno da izaberemo. Neki su opasni za zdravlje, zato što ispuštaju različite štetne materije za vreme kuvanja. Drugi su pak u poptunosti bezopasni. Bambus je upravo takav materijal - bezopasan i ekološki prihvatljiv.

U sledećim redovima ćemo vam dati sedam važnih razloga zbog kojih treba da koristite kuhinjske daske i pribore od bambusa.

1. Bambus je prirodi prilagođen

Ova biljka je rasprostranjena pre svega u Jugoistočnoj Aziji, Kini, Tajvanu i drugim. Ekološke karakteristike bambusa su osnovni razlog zbog kojeg kuhinjsko posuđe od bambusa postaju izuzetno popularni i široko korišćeni među ljudima sa ekološkim shvatanjima. Bambus je kao trava i može da se kosi bez uništavanja biljke.

Kada kosite travu ona ne umire, već nastavlja da raste. Kod bambusa princip je isti i to ga čini visoko obnovljivim, ekološkim resursom. Bambus raste brže od svakog drugog drveta (do sedamdeset i pet centimetara na dan), a i jedna je od biljki koje najbrže rastu na Zemlji. Može da se uzgaja i brati bez korišćena pesticida.

2. Bambus je lek

bambus je idealan materijal za posude

Proizvodi od bambusa su funkcionalni i laki za upotrebu. Oprema i pribor za kuvanje od bambusa su savršeni za piknike, kampovanje i putovanja, zato što su lagani i sto posto biorazgradivi.

3. Bambus je izdržljiv

Pribor od bambusa je izuzetno jak i izdržljiv. Bambus je iznenađujuće jak, ali ipak lagan i savitljiv. Pribor od bambusa jedugotrajan i mnogo izdržljiviji od drvenog i plastičnog posuđa. Kuhinjski pribor od bambusa ima glatko pokriće i neće dobiti hrapavo ili šupljikasto pokriće posle meseci upotrebe.

4. Bambus je otporan na mrlje i mirise

Bambus je materijal otporan na toplotu, mrlje i vodu. Proizvodi od bambusa ne apsorbuju mirise i veoma su jednostavni za čišćenje.

5. Bambus ima atraktivan spoljašnji izgled

Kuhinjske daske i posuđe od bambusa daju svežu, prirodnu notu svakoj kuhinji. Ova posuda bila bi sadršen poklon za svadbe i druge povode.

6. Proizvodi id bambusa štite od ogrebotina

Pribor az kuvanje od bambusa neće izgrebati nelepljivo dno vašeg tiganja i neće oštetiti naše najbolje posuđe za kuvanje.

7. Dostupni su

Pribor od bambusa je jeftin i mogao bi da bude pravilan izbor za ljude sa ograničenim budžetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji