Pogledajte koja je hrana za britki um

1 od 4 Fotografije
1. Masna riba
Svi znaju, da riba sadrži sastojke, koji poboljšavaju pamćenje i pojačavaju intelektualne sposobnosti. Neke vrste masnih riba imaju visok sadržaj Omega-3. Polinezasićene masne kiseline aktivno učestvuju u stvaranju sive mase u mozgu. Upravo je siva masa odgovorna za sakupljanje i čuvanje informacija;

Želite da ste pametni i da vam svi zavide na vašoj inteligenciji - to nije uvek moguće. Ali ima nekoliko namirnica, koje neverovatno mogu da pomognu moždanoj aktivnosti.

Nema čarobne hrane, ali ova, koju ćemo vam pokazati danas, sugurno će popraviti vremenom nanetu štetu. Ona povećava moždanu aktivnost i pobeljšava njegovu funkciju. Sposobnost delovanja uma biće optimalnija nakon njihovog konzumiranja.

Osim nabrojanih hranljivih namirnica, naučnici smatraju, da su za mozak korisni i spanać, kupus, borovnice, cvekla i kupine. Sve ove namirnice imaju dobar uticaj na opšte stanje organizma čoveka. Pune su vitamina, minerala i antioksidanasa, koji ne samo što će povećati vaš IQ, već će vas naterati da se osećate mlađe, zdravije, sveže i lepše.

Pogledajte galeriju sa najkorisnijom hranom, koja će održati um oštim kao brijač.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji