Sa blenderom u rukama stvorićete čuda

1 od 3 Fotografije
Pikantni sos od patlidžana
Neophodni sastojci: 1 patlidžan, ½ veze mirođije, 1 čen belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, 4 kašike majoneza, prstohvat bibera.

Način pripreme: Patlidžan operite, osušite, probotite na nekoliko mesta viljuškom i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Ideja probadanja patlidžana je da gorčina izađe iz njega tokom pečenja. Kada vidite da je patlidžan omekšao, izvadite ga iz rerne, sačekajte da se ohladi i oljuštite ga.

Naseckajte sitno beli luk i mirođiju i stavite sve namirnice u blender. Ne pasirajte sos previše, da bi mogao da se bolje oseti ukus patlidžana.

Svako zna da, ako na trpezu postavlja neko malo suvlje jelo, posebno ako je od mesa, treba sa njim da servira i nekakav sos. Zahvaljujući novim aparatima, domaćici je uvek od pomoći blender, poznat i kao čoper.

Sa njim se lako i brzo mogu pripremiti svakakvi sosovi, odgovarajući kako za mesna, tako i za jela od povrća. Zapravo, blender je najbolji pomoćnik koga možete da imate, kada je u pitanju priprema ukusnih sosova kao što su Pesto i Skordalia.

Iz ovog razloga, odabrali smo 3 recepta ukusnih sosova napravljenih uz pomoć blendera, koje možete probati, kada god poželite. Zbog toga, napunite baterije kulinarskom inspiracijom i maštom i osmelite se da izmislite vaše kombinacije namirnica, kojima možete pripremiti ukusne sosove uz pomoć blendera.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji