Očisitite pluća od nikotina ovim čudnim eliksirom

Nikotin

Ukoliko ste pušač duže od 5 godina, najverovatnije imate bronhitis - koji karakteriše uporan kašalj. Najbolje je da se oprostite od cigareta, ali ukoliko ne možete da učinite to, predlažemo vam jedan recept - eliksir za pluća, koji trebate uključiti u vaš dnevni režim ishrane.

Beli i crni luk

Luk

Postoje mnoge koristi od belog i crvnog luka. Imaju antikancerogeni efekat i odlično se bore protiv mnogih vrsta raka. Luk je posebno efikasan u prevenciji raznih respiratornih infekcija.

Đumbir

Đumbir

Ovaj drevni istočni začin odavno je poznat po svojim čudesnim isceliteljskim moćima. Đumbir je efikasan u uklanjanju sluzi iz pluća pušača.

Kurkuma

Kurkuma

Ovaj žuti začin, bogat vitaminima i mineralima, sadrži omega-3 masne kiseline. Kurkuma ima antivirusna i antibakterijska svojstva, leči rak i preporučljivo je da je uvrstite u svoju svakodnevnu ishranu.

Recept za napitak koji čisti pluća pušača

luk - 400 g

voda - 1 litar

smeđi šećer - 400 g

kurkuma - 2 kašike

đumbir - 3-4 cm korena (oljuštenog)

Sipati vodu u posudu, dodati šećer, staviti na vatru i ostaviti da provri. Dodati luk, iseckan na četvrine i narendani koren đumbira. Dodati kurkuma i kada provri, smanjiti temperaturu.

Kuvati na laganoj vatri, dok se količina tečnosti ne prepolovi. Sipati mešavinu u staklenu teglu i nakon što se potpuno ne ohladi, postaviti zatvorenu teglu sa poklopcem u frižider, i tamo je čuvati.

Uzimajte po 2 kašike mešavine svaki dan - ujutru na prazan stomak, a uveče - dva sata posle večere.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji