Tri ideje šta napraviti od sremuša (divljeg belog luka)

1 od 3 Fotografije

Namaz od sremuša


Neophodni sastojic: 2 šolje nadrobljenog sira, 2 žumanca od kuvanih jaja, 5 kašika majoneza, nekoliko sitno naseckanih maslina bez koštica, nekoliko strukova mirođije i sremuša, biber po ukusu.

U posudi sjediniti nadrobljeni sir, narendana žumanca, majonez, masline i sve ostale sastojke. Sve dobro promešati i, ukoliko je smesa previše gusta, može se dodati još majoneza ili malo kiselog mleka.

Ovim namazom se mogu mazati prepečene kriške hleba, napuniti belanca od skuvanih jaja, kao korpice, ili, ukoliko je namaz malo ređi, može se servirati kao preliv uz zelenu salatu.

Beli luk je poznat kao jedan od najmoćnijih prirodnih antibiotika, ali istovremeno ima veoma jak miris i opori ukus, koji mnogi ljudi je podnose. Međutim, slučaj sa sremušom (divljim belim lukom) je sasvim različit.

On ima nežan ukus i miris i može se gajiti i u saksiji na terasi. Ukoliko ste već uspeli da ga kultivišete, predstavljamo vam tri ideje kako ga možete iskoristiti, i možete ih videti u galeriji gore.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji