Nekoliko načina da zavijete kiflice

Kiflice možete da zavijete na mnogo načina - postoje oni lakši, ali i teži. Prvi način je klasičan i lak, potrebno je da razvijete okruglu koru, isecite na 8 delova i na svaki deo stavite po kašičicu slatka ili nekog drugog nadeva i uvijte u rolat.

Drugi način je za duple kiflice - prvo razvijte okruglu koru, premažite maslacem i preko stavite još jednu koru. Isecite na 8 delova, pa na kraći deo stavite nadev i uvijte u rolat. Na taj način postaju duplo mekše.

Treći način je da testo podelite na jednake lopte i da svaku loptu razvijete u trougao sa zaobljenim krajevima, pa na kraći deo rasporedite nadev i uvijte, tako da oštriji vrh ostane dole, kako se ne bi odvile tokom pečenja. Kada se odviju, onda ne budu prijatnog izgleda.

Četvrti način je da testo podleite na lopte jednake veličine i da svaku loptu razvijete u eliptičan trougao, tako da krajevi budu tanji, pa blago uvijte krajeve i tako uvijene brzo okrećete trougao, stavljate deo nadeva u donji i kraći deo i uvijate, pa ponovo pazite da vrh bude dole, kako se kiflice ne bi odvile.

Peti način je da razvijete veoma tanku koru, koja treba da bude u obliku pravougaonika i pomoću noža za picu isecite na trouglove, tako da počnete odozdo i udesno, pa posle odozgo i udesno. Tako ćete dobiti dva reda trouglova, što je još jedan lak način za sečenje i uvijanje.

Šesti način su kiflice na rešetke. Svaku loptu testa razvijte u zaobljeni trougao, tako da oštar vrh pritisnete rolerom za testo, tj. pola trougla isecite, stavite nadev na širi neisečeni deo i uvijte kiflicu, Kada se ove kiflice budu veoma interesantne, jer kada narastu rombovi se otvore i onda budu dosta primetni.

Sedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce ili cvetić.

Tokom pečenja se šire i budu veoma lepi, a odlični su za romantičnu užinu za Dan zaljubljenih.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji