bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Jedite slatki krompir! Jača imunitet i snižava šećer u krvi

Jedite slatki krompir! Jača imunitet i snižava šećer u krvi

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
1k2929
Slatki krompir

Sladak krompir je jedna od najkorisnijih namirnica. On jača imunitet, snižava šećer u krvi i odličan je za dijabetičare.

Nisu sve slatke namirnice štetne i opasne. Sladak krompir je koristan za organizam zbog toga što obiluje raznim hranljivim materijama.

Jedna od prednosti slatkog krompira jeste da ga mmogu jesti svi, nezavisno od toga da li su dijabetičari ili ne. Istraživanja su pokazala da ovo povrće slatkog ukusa ima veliku moć u kontrolisanju i prevenciji dijabetesa.

Dijabetici moraju dosta da vode računa o ishrani. Njihovo stanje zahteva da se oni lišavaju slatkih namirnica. Na taj način štite sebe od naglog povišenja šećera u krvi.

Sladak krompir spada u namirnice, koje sadrže ugljene hidrate, koji su u isto vreme korisni za dijabetičare i štite ih od pogoršanja stanja.

Sladak krompir može sniziti šećer u krvi. On pomaže u regulaciji šećera, tako što poboljšava insulinsku rezistentnost. Spora razgradnja ugljenih hidrata i vlakana u slatkom krompiru potpomaže ubrzavanje metabolizma i smanjuje sekreiju insulina, koji je višak. To ga čini odličnom namirnicom za svakog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji