Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Veoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom. Iverak sa šafranom Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
Odgovarajući začini za dinstanu skušu Dinstana skuša upija sokove i arome povrća s kojim se kuva....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Majonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima. Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Za spremanje garnirunga od krompira, odgovarajući začini su luk, crni biber, peršun, majoran, bosiljak, mirođija, lovorov list....
Začini, odgovarajući za teletinuZačini, odgovarajući za teletinu
27. feb.
Biber I crni, i beli i aleva paprika su odgovarajući začini za teletinu, ali zapamtite, ako pržite meso, sa alevom paprikom postoji verovatnoća da će da zagori....
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
- Piment - začin koji se ne sreće tako često, možda zbog svoje jačine i specifičnog ukusa. Ide uz svinjetinu, ako ćete spremati supe, a takođe ide i uz pečenje. Odgovarajuć je za pripremu kolenice....
Odgovarajući začini za boranijuOdgovarajući začini za boraniju
08. mart
U jelo od boranije obavezno se dodaje aleva paprika – ne postoji janija uz koju ovaj začin ne ide. Drugi odgovarajuć miris za boraniju je mirođija – daje veoma posebnu i ukusnu aromu....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
Za svaku od njih su potrebni odgovarajući začini za brancina koji će istaknuti i obogatiti prirodan prijatan ukus ribe. Mirođija je začin bez kog riba brancin ne može da pokaže sav svoj šarm ukusa....
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
Pasulj takođe dobro ide sa bosiljkom, korijanderom, čubrom, nanom. Za supu od krompira su odgovarajuću biber, majorana, kim, bosiljak, muskatnu oraščić, aleva paprika, lovorov list....
Pravi začini za boraniju i pasuljPravi začini za boraniju i pasulj
28. nov.
Može biti i sveža i sušena; - Najkarakterističniji začin za pasulj u domaćoj kuhinji je piskavica....
Pasulj iz rerne za postPasulj iz rerne za post
04. maj
Posni pasulj iz rerne je veoma ukusan. Prijatno!...
Prženi gust pasulj za prilogPrženi gust pasulj za prilog
21. feb.
Dodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte. Pospite alevom paprikom, dodajte piskavicu i nanu, uz energično mešanje. Skinite gotov prilog sa vatre....
Meljanac pasulj za Badnje večeMeljanac pasulj za Badnje veče
09. januar
Pasulj ocediti ali tečnost sačuvati, izgnječiti pasulj žicom za gnječenje krompira kojom se pravi pire, doliti malo tečnosti da ne bude skroz suv. Pasulju dodati suvi biljni začin i promešati....
Šareni pasulj za salatu sa prazilukomŠareni pasulj za salatu sa prazilukom
02. april
Za ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem. Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata....
Posni crveni pasulj za Badnje večePosni crveni pasulj za Badnje veče
20. april
Divno praznično veče uz Posni crveni pasulj!...
Čorbasti pasulj sa slaninom za 15 minutaČorbasti pasulj sa slaninom za 15 minuta
16. nov.
U dinstano povrće se dodaju začini po ukusu, brašno i aleva paprika, promeša se. Pasulj se ocedi od vode i opere u cediljci....
Pasulj na manastirski način za užurbane ljudePasulj na manastirski način za užurbane ljude
28. april
To je jedan od najukusnih recepata za pasulj koji moja porodica mnogo voli. Samo ovako pripremam zreo pasulj sa bogatim ukusom povrća i pikantnim ukusom....
Pasulj u multikukeruPasulj u multikukeru
26. sep.
Na kraju se začini nanom i belim lukom po želji. Naučite kako da pravilno kuvate pasulj i kako da napravite savršenu janiju od pasulja....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Stavite pasulj i sipajte vodu. Dodajte paradajz pire. Uključite funkciju kuvanje (pressure cooking) i podesite tajmer na pola sata. Zatvorite poklopac i sačekajte da se skuva. Za to vreme napravite zapršku....
Odgovarajući začini za supu sa lopticamaOdgovarajući začini za supu sa lopticama
05. mart
Nakon što loptice budu gotove (pirinač treba da omekša), dodaju se rezanci i odgovarajući začini, kao što su biber, lovorov list, majčina dušica, celer (struk zelenog dela), peršun, ljuta aleva paprika, so – sve po vašem...
Začini koji odgovaraju oradiZačini koji odgovaraju oradi
28. okt.
Među začinima za oradu prvi izbor je sigurno crni biber, koji je pogodan za bilo koju vrstu pripreme ove morske hrane....
Začini koji odgovaraju pirinčuZačini koji odgovaraju pirinču
15. sep.
Drugi začini koji odgovaraju pirinču su đumbir ispržen u maslacu, kombinovan sa alevom paprikom, a takođe i seme slačice isprženo u maslacu. Začin koji odgovara pirinču je anis, zapržen u suvom tiganju....
Odgovarajući nadevi za šaranaOdgovarajući nadevi za šarana
12. feb.
Eto zašto ćemo se zaustaviti na nadevima odgovarajućim za šarana, obratićemo pažnju na prethodnu obradu ribe i akcentovaćemo začine koji su odgovarajući za začinjavanje ribe....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Tradicionalni pečeni pasulj u đuvečari za praznično Badnje veče....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
Ovaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....