Facebook
Omiljeno
Pinterest
Odgovarajući začini za iverkaVeoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom.
Iverak sa šafranom
Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
Odgovarajući začini za picuMajonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima.
Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
Odgovarajući začini za krompirZa spremanje garnirunga od krompira, odgovarajući začini su luk, crni biber, peršun, majoran, bosiljak, mirođija, lovorov list....
Začini, odgovarajući za teletinuBiber
I crni, i beli i aleva paprika su odgovarajući začini za teletinu, ali zapamtite, ako pržite meso, sa alevom paprikom postoji verovatnoća da će da zagori....
Odgovarajući začini za svinjetinu- Piment - začin koji se ne sreće tako često, možda zbog svoje jačine i specifičnog ukusa. Ide uz svinjetinu, ako ćete spremati supe, a takođe ide i uz pečenje. Odgovarajuć je za pripremu kolenice....
Odgovarajući začini za boranijuU jelo od boranije obavezno se dodaje aleva paprika – ne postoji janija uz koju ovaj začin ne ide.
Drugi odgovarajuć miris za boraniju je mirođija – daje veoma posebnu i ukusnu aromu....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaZa svaku od njih su potrebni odgovarajući začini za brancina koji će istaknuti i obogatiti prirodan prijatan ukus ribe.
Mirođija je začin bez kog riba brancin ne može da pokaže sav svoj šarm ukusa....
Koji začini su odgovarajući za supuPasulj takođe dobro ide sa bosiljkom, korijanderom, čubrom, nanom. Za supu od krompira su odgovarajuću biber, majorana, kim, bosiljak, muskatnu oraščić, aleva paprika, lovorov list....
Prženi gust pasulj za prilogDodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte.
Pospite alevom paprikom, dodajte piskavicu i nanu, uz energično mešanje.
Skinite gotov prilog sa vatre....
Meljanac pasulj za Badnje večePasulj ocediti ali tečnost sačuvati, izgnječiti pasulj žicom za gnječenje krompira kojom se pravi pire, doliti malo tečnosti da ne bude skroz suv.
Pasulju dodati suvi biljni začin i promešati....
Šareni pasulj za salatu sa prazilukomZa ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem.
Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata....
Pasulj u multikukeruNa kraju se začini nanom i belim lukom po želji.
Naučite kako da pravilno kuvate pasulj i kako da napravite savršenu janiju od pasulja....
Pasulj u kukeruStavite pasulj i sipajte vodu. Dodajte paradajz pire. Uključite funkciju kuvanje (pressure cooking) i podesite tajmer na pola sata. Zatvorite poklopac i sačekajte da se skuva.
Za to vreme napravite zapršku....
Odgovarajući začini za supu sa lopticamaNakon što loptice budu gotove (pirinač treba da omekša), dodaju se rezanci i odgovarajući začini, kao što su biber, lovorov list, majčina dušica, celer (struk zelenog dela), peršun, ljuta aleva paprika, so – sve po vašem...
Začini koji odgovaraju oradiMeđu začinima za oradu prvi izbor je sigurno crni biber, koji je pogodan za bilo koju vrstu pripreme ove morske hrane....
Začini koji odgovaraju pirinčuDrugi začini koji odgovaraju pirinču su đumbir ispržen u maslacu, kombinovan sa alevom paprikom, a takođe i seme slačice isprženo u maslacu.
Začin koji odgovara pirinču je anis, zapržen u suvom tiganju....
Odgovarajući nadevi za šaranaEto zašto ćemo se zaustaviti na nadevima odgovarajućim za šarana, obratićemo pažnju na prethodnu obradu ribe i akcentovaćemo začine koji su odgovarajući za začinjavanje ribe....
Beli pasulj u đuvečariOvaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....