Facebook
Omiljeno
Pinterest
Punjeni pileći batak bez kostijuUklonite kosti sa bataka, tako da pažljivo izvadite kost, a da meso ostane celo. Zatim dodajte začine za pile, soja sos i neka tako odstoji pola sata.
Propržite slaninu, pečurke i masline....
Pileći bataci bez kostiju u sosuIsecite pileće meso na zalogaje i dodajte ga u luk. Propržite dok meso ne bude gotovo uz povremeno mešanje.
Pospite brašnom, pobiberite i pospite alevom paprikom i promešajte....
Kako se pileći bataci čiste od kostiju?Na prvi pogled, čišćenje pilećeg bataka od kostiju izgleda kao neobično težak zadatak, ali ako raspolažemo oštrim nožem i strpljenjem samo nakon 10 min. ćemo imati savršenu pileću šniclu....
Pileći karabataci bez kostiju na gril tiganjuSvaki karabatak odvojte od kostiju oštrim nožem i gde je deblje meso, blago ga rascepite.
U posudu sipajte začine i promešajte dodajući malo vode - 2 kašike, da se rastvori granulirani začin....
Pileći batak konfiPoređamo batake preko paradajza i pokrivamo posudu za pečenje folijom.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni oko 1 sat.
Na kraju sklanjamo foliju i zapečemo pileći batak konfi....
Pileći batak s pečurkamaPečurke očistimo, operemo dobro i veće narežemo na kriške. Stavimo u vatrostalnu posudu s poklopcem i blago posolimo.
Operemo dobro pileći batak i stavimo uz pečurke....
Pileći batak sa pavlakomBatake skuvati ili ispeći. Ostaviti da se ohlade i u malo masnoće urpžiti nasečene pečurke.
Batake očistiti od kostiju i dodati meso u pečurke. Staviti isceđen kukuruz i sipati pavlaku....
Čorba od svinjskih kostiju sa povrćemOperite svinjske kosti i skuvajte ih u ekspres loncu dok meso ne počne lagano da se odvaja od kosti.
Odstranite kosti i stavite meso u odgovarauću šerpu. Očistite šargarepu i luk i isecite ih na male kocke....
Šnicle od vrata bez kostiju u maslinovom uljuBlago zapečene svinjske šnicle od vrata gurnemo u rernu na 180 stepeni i uključimo i donji grejač.
Odozgo stavljamo foliju i ostavljamo šnicle od vrata bez kostiju da se dinstaju dvadesetak minuta....
Napitak od dremovca kod oboljenja kostiju i mišićaCele cvetove stavite u staklenu flašu ili teglu, a stabla i listove dremovca iseckajte.
Prelijte rakijom, zatvorite posudu i ostavite na tamnom 40 dana.
Kad prođe vreme možete da ga koristite tinkturu.
Kod reumatoloških...
Pileći batak u air fryer-uI to je to, vaš pileći batak u air fryer-u je spreman i želi da ga poslužite sa sezonskom salatom :)...
Svinjske kolenice bez kostiju sa marinadom od đumbiraŠnicle dobro izlupajte da upiju marinadu. Ja sam ih isekla na pola da se lakše ispeku.
Pomešajte soja sos i maslinvo ulje (ja sam uradila odokativno), dodajte rendani beli luk i đumbir, takođe i začine. Đumbir daje veoma...
Pileći mali batakEvo kako možete da pripremite pileće male batake kod kuće:
Pileći mali bataci na roštilju
Ovo je izuzetno zdrava i istovremeno ukusna opcija za pripremu pilećih malih bataka....
Kolenica bez kostiju sa bavarskim sosomOdvojite od kostiju svinjsku kolenicu i isecite ili iskidajte na komadiće. Poređajte meso na sos i pospite sitno iseckanim mladim lukom.
Po želji možete ukrasiti sa malo kisele pavlake.
Prijatno!...
Kako očistiti štuku?Međutim, pre nego što odlučimo da je spremimo, trebalo bi da znamo kako da je očistimo. Mali broj ljudi zna tajnu kako se štuka čisti. Ali mi smo tu da vam je oktrijemo....
Kako da očistimo rešetke od aspiratoraKoristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće. Sa običnim sredstvima ćete postiči željeni efekat u domaćim uslovima i bez dodatnog truda....
Kolenice bez kostiju sa povrćem u đuvečariU maslinovo ulje stavljamo začine, sve promešamo mariniramo kolenice dobijenom smeosom. Ostavljamo ih u frižideru da odstoje jednu noć.
Operemo dobro krompir i isečemo ga na plola, ne ljuštimo ih. Šargarepu i luk takođe...