Bonapeti.rs»Saveti»Kako da očistite meso od kostiju sa kolenice?

Kako da očistite meso od kostiju sa kolenice?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45166
Kako da očistite meso od kostiju sa kolenice?

Kolenica je jedan od omiljenih komada svinjetine. Dakle, da bismo poslužili kolenicu, moramo je prvo očistiti od kostiju.

To je prilično lako uraditi, a prednost je što se od kostiju može pripremiti bujon za poboljšanje ukusa jela ili za pripremu sosa.

Još jedna prednost je što možete lakše poslužiti više ili manje mesa.

Kako odvojiti meso od kostiju sa kolenice?

Koristite mali oštar nož (nož za filetiranje) i počnite od dela kolenice gde nema mesa, gde je samo koža na kostima.

Isecite kožu po dužini duž kosti, sa svih strana do mesa.

Odvojite kosti, meso i masnoću.

Ponavljajte sve dok ne završite sa svim dostupnim kolenicama.

Začinite meso sa svih strana solju i sveže mlevenim biberom.

Zatim ga kuvajte zagrevanjem ulja u šerpi ili tiganju.

Kolenicu možete pržiti na masnoći sa svih strana na srednjoj do jakoj vatri. Zatim izvadite i ostavite u tanjir da se ohladi.

Kuvajte dok se sa komada mesa ne istopi masnoća i dok meso ne porumeni.

Dodajte luk, celer, šargarepu, lovorov list, majčinu dušicu i beli luk u tiganj ili ekspres lonac i dinstajte na srednjoj vatri dok se ne meso skuva.

Od kolenice bez kostiju možete pripremiti:

- čorbu od kolenice;

- đuveč sa kolenicom;

- kolenicu sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni