Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Između obe vrste cimeta postoji jedna veoma važna razlika - u sastavu cimeta kasija postoji kumarin koji je otrovan....
Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?Koja je razlika između obične, umućene, kisele i slatke pavlake?
17. dec.
Pavlaka je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kulinarstvu. Svako je koristi za pravljenje ukusnih jela. Ona nalazi primenu u pripremanju sosova, krem supa, različitih vrsta mesa i naravno - kolača. Često je u osnovi...
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?Koja je razlika između ovčetine i jagnjetine?
10. feb.
Jedan od glavnih razloga zašto su jagnjad traženija je ukus njihovog mesa. Jagnjetina je veoma sočna i nežna. Iz tog razloga se preferira u odnosu na ovčetinu u većini zemalja sveta....
Koja je razlika između manioke i tapiokeKoja je razlika između manioke i tapioke
06. dec.
Manioka i tapioka – razlike u obradi i ukusu Oba brašna potiču iz iste biljke, ali su njihovi procesi različiti i kao rezultat toga se razlikuje i ukus....
Koja je razlika između bureka i pite?Koja je razlika između bureka i pite?
09. sep.
Druga razlika između ova dva jela je što je fil za pitu veoma raznolik. Bugari, naprimer, koriste i mlečne proizvode i povrće, pirinač i mnoge druge....
Koja je razlika između sarajlije i baklave?Koja je razlika između sarajlije i baklave?
27. maj
Razlike između sarajlije i baklave - Sarajlija je vrsta baklave koja se priprema na sličan način. Glavna razlika između nje i klasične baklave je način na koji je sarajlija oblikovana....
Koja je razlika između zove i avdike?Koja je razlika između zove i avdike?
02. avgust
Sigurno se mnogi od vas pitaju koja je razlika između zove i avdike. Hajde zajedno da pogledamo....
Koja je razlika između tortelina i raviola?Koja je razlika između tortelina i raviola?
08. maj
Još jedna zanimljiva razlika između tortelina i raviola je ta što ravioli mogu da se posluže kao desert pored toga što mogu biti i glavno jelo....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Koja je razlika između Pepsija i Koca-Kole?Koja je razlika između Pepsija i Koca-Kole?
09. april
Koja je razlika između Pepsija i Koka-Kole Iako oba brenda proizvode isti proizvod, određene razlike se ipak ističu. Pre svega, razlike u ukusu su jedna od glavnih karakteristika između Pepsija i Koka-Kole....
Koja je razlika između belog i crnog ruma?Koja je razlika između belog i crnog ruma?
26. januar
Koja je razlika između tamnog i belog ruma Glavna razlika između belog i crnog ruma je period odležavanja, ili drugim rečima, sazrevanje alkoholnog pića....
Koja je razlika između Grana Padano i Parmezana?Koja je razlika između Grana Padano i Parmezana?
31. dec.
Razlike između Grana Padano i Parmezana - Prva razlika između ova dva sira je u tome koliko ih se proizvodi. Sir Grana Padano se proizvodi u mnogo većoj količini od one u kojoj se proizvodi parmezan....
Koja je razlika između jagnjeta, šilježeta i ovce?Koja je razlika između jagnjeta, šilježeta i ovce?
28. april
Međutim, značajna razlika između jagnjeta, šilježeta i ovce je u tome što ovca ima rogove, dok jagnje i šilježe nemaju rogove....
Koja je razlika između običnog luka i šalota?Koja je razlika između običnog luka i šalota?
05. maj
O svim razlikama između luka i šalota saznaćete u ovom postu. Šalot se lako može nazvati „aristokratskim“ povrćem. Glavni je sastojak mnogih evropskih i pogotovo francuskih jela....
Koja je razlika između muškog i ženskog kivija?Koja je razlika između muškog i ženskog kivija?
27. dec.
A evo razlike između dve vrste kivija i kako ih možete prepoznati: Da biste utvrdili koji je pol kivija, morate sačekati da procveta. Razlika između dva pola je u bojama....
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Kada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Još jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih. Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Međutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa. One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini. Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
Koja je razlika između čaja Rojbos i čaja Karkade?Koja je razlika između čaja Rojbos i čaja Karkade?
04. avgust
Ako ste među poštovaocima čaja, onda sigurno znate da je jedina zajednična stvar između Rojbosa i Karkadea njihova jarka crvena boja....
Koja je razlika između kafe Arabika i kafe Robusta?Koja je razlika između kafe Arabika i kafe Robusta?
30. jun
Najbolje za bogat ukus kafe su kombinacije sa pretežnim sadržajem arabike, oko 80-90% i manje, između 10-20% robuste. Robusta pruža gustinu, a Arabika daje bogat ukus i mešavinu aroma kafe....
Janija ot teletine i povrćaJanija ot teletine i povrća
24. okt.
Operite meso i nasecite ga na zalogaje. Ispržite ga u ulju. Izvadite meso is masnoće i u istoj masnoći prodisntajte sitno seckani luk. Pospite malo aleve paprike. Dodajte oljušten i nasečen paradajz. Ostavite da se kuva...
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneRazlika između amonijačne sode i sode bikarbone
19. okt.
Za razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
Teletina u tegliTeletina u tegli
13. mart
Kad provri, kuva se 2-3 sata u zavisnosti od toga koliko je krhko meso. Kad je skuvano ostavimo da odstoje, a potom ih izvadimo iz vode....
Teletina u teglamaTeletina u teglama
05. dec.
Ako kuvate mladu teletinu u teglama, kuvanje traje do 2 sata, a ako je starija teletina 2, 5-3 sata....