Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Kačamak sa siromKačamak sa sirom
30. jun
Na dno pleha stavljamo malo maslaca i sipamo pola kačamaka. Ređamo sir u tankim kriškama, sipamo pola na toplog maslaca i prekrivamo drugom polovinom kačamaka. Posipamo mrvljenim sirom....
Kačamak od krompiraKačamak od krompira
24. jun
Skuvajte prethodno oljušten krompir u posoljenoj vodi, ocedite ga i izgnječite. Dodajte namrvljen sir i dobro promešajte. Rasporedite dobijenu smesu u posudu za pečenje, pospite maslacem isečenim na kockice i kačkavaljem...
Kačamak sa jajimaKačamak sa jajima
24. jun
Nakon toga smanjujemo vatru i ponovo mešamo, dok se ne zgusne, ali ne previše. Uzimamo pleh i u njega sipamo gotov kačamak. Stavljamo tiganj na vatru i unutra stavljamo maslac da se rastopi....
Kačamak sa maslacemKačamak sa maslacem
15. mart
U 1/2 litra kipuće i posoljene vode sipajte kukuruzno brašno (palentu) u tankom mlazu, neprestano mešajući. Kad se smesa zgusne, dodajte mrvljeni sir i sklonite posudu sa vatre....
Kačamak sa vrganjimaKačamak sa vrganjima
23. nov.
Ovo je lagana varijanta za kačamak sa vrganjima i veoma je ukusna! Prijatna priprema!...
Kačamak za bebuKačamak za bebu
08. dec.
1
Na kraju se posipa sa malo aleve paprike. Kačamak za bebu se bebi služi topao. Pogodan je i za doručak i za ručak za bebu....
Kačamak sa čvarcimaKačamak sa čvarcima
09. januar
Kuvajte kačamak dok se ne zgusne i dok kašika ne počne da ostavlja tragove prilikom mešanja i da se odvoji od polsude....
Kačamak sa slaninomKačamak sa slaninom
23. dec.
Mešamo da se ne stvore grudvice. Čim počne da se odvaja od dna posude presipamo u pleh, posipamo sirom i ugrejanom mašću. Isečemo slaninu na sitne kockice, pržimo dok ne dobije zlatnu boju i sipamo na kačkamak....
Rodopski kačamak u glinenoj đuvečariRodopski kačamak u glinenoj đuvečari
26. dec.
Sipajte kukuruzni kornfleks i mešajte dok ne nabubri i ne zgusne se. Začinite solju i ponovo promešajte oko 2-3 minuta. Rasporedite gotovu smesu u glinene đuvečare (3 komada)....
Kačamak sa mlevenim mesomKačamak sa mlevenim mesom
26. okt.
Prokuvamo 1 litar vode u loncu sa 1 kašičicom soli. Smanjimo vatru i polako sipamo brašno za kačamak, uz stalno mešanje, da se ne prave grudvice....
Kačamak sa krem siromKačamak sa krem sirom
28. feb.
Kad se kačamak zgusne isključimo ringlu. Dodajemo krem sir dok je kačamak još topao i ponovo energično promešamo. Krem sir treba da se rastopi i svuda rasporedi. Serviramo tako što na tanjir sipamo od kačamak....
Kačamak sa svežim mlekomKačamak sa svežim mlekom
13. jul
Kada se kačamak ohladi, isecite na komade....
Domaći kačamak sa čvarcimaDomaći kačamak sa čvarcima
02. maj
Skinuti sa vatre i preliti preko vrućeg kačamaka i izmešati. Domaći kačamak sa čvarcima je odlično jelo za doručak....
Kačamak sa Bolonjeze sosomKačamak sa Bolonjeze sosom
07. jul
Ostavite da se krčka na umerenoj vatri otprilike 15 minuta uz periodično mešanje. U tanjir stavite iseckani kačamak i na njega stavite Bolonjeze sos. Pospite bosiljkom. Kačamak sa Bolonjeze sosom je gotov....
Kačamak sa divljim pečurkamaKačamak sa divljim pečurkama
05. april
Servirajte gotov kačamak na tanjiru, stavite jaje u sredinu i ukrasite mrvljenim kravljim sirom i pečurkama. Na kraju prelijte proprženim maslacem sa dimljenom alevom paprikom....
Kačamak od kukuruznog grizaKačamak od kukuruznog griza
31. avgust
Sipajte vodu u šerpu, ostavite da provri, sipajte kukuruzni griz, mešajte neprestano dok se ne zgusne....
Kako se kuva kačamak?Kako se kuva kačamak?
05. avgust
Kačamak se kuva veoma lako, dovoljno je da ste upoznati sa nekim tančinama. Kada provri voda u kojoj ćemo kuvati kačamak - sipajte masnoću i so....
Kačamak u rerni na seoski načinKačamak u rerni na seoski način
08. okt.
Kada voda provri sipate po malo iz paketa i mešate drvenom varjačom dok se kačamak ne zgusne. Znaćete da je gotovo kad se kačamak ne sliva sa kašike....
Kačamak sa sirom i kačkavaljemKačamak sa sirom i kačkavaljem
03. okt.
Kuvajte kačamak dok se na površini ne pojave balončići - do željene gustine. Važno je neprestano mešanje, da se ne stvore grudvice. Spremite dve posudice i stavite na dno svake gotov kačamak....
Pohovani kačamak sa tofu siromPohovani kačamak sa tofu sirom
01. dec.
Kada se kačamak zgusne, sklonite posudu sa vatre. Ostavite kačamak da se kratko ohladi. Isecite tofu na male kockice. Napravite od kačamaka loptice tako što ćete prethodno umočiti ruke u vodu....
Kačamak sa čvarcima i siromKačamak sa čvarcima i sirom
16. jul
Prebacujemo u posudu za pečenje, zagrevamo malo maslaca i prelivamo kačamak. Ako želite možete da stavite alevu papriku u maslac. Posipamo narendanim sirom i čvarcima....
Kačamak sa paradajzom i bosiljkomKačamak sa paradajzom i bosiljkom
23. avgust
U pleh rasporedite polovinu kačamaka. Pospite ga sirom, pa prelijte polovinom zaprške od aleve paprike. Poređajte kolutove paradajza i bosiljak da prekrijete celu površinu. Rasporedite ostatak kačamaka odozgo....
Kačamak sa jajima i siromKačamak sa jajima i sirom
06. sep.
Nakon što počne malo da se zgušnjava, umutite jaje i mešajte dok se ne zgusne. Kuvani kačamak sklonite sa vatre....
Kačamak sa mesom iz tegleKačamak sa mesom iz tegle
25. dec.
Stavljamo vodu da provri sa malo soli. Nakon toga dodajemo malo po malo brašna, neprestano mešamo. Skidamo sa vatre i mešamo, nakon toga ponovo vraćamo na vatru 5-10 minuta, mešamo. Rastopljeni maslac i posebno propržimo...