Facebook
Omiljeno
Pinterest
Ishrana kod naduvenog želucaNaduven želudac je dosta često sretan problem. Ishrana sa neodgovarajućom hranom, gljivične infekcije, su samo deo razloga za naduven želudac. Žene su češće pogođene ovim problemom u odnosu na muškarce....
Mešavina meda, limuna i soda kod bolnog grlaIscedite sok od polovine limuna u malu posudicu, dodajte u njega pola kašičice meda i sodu na vrh kašičice.
Promešajte dobro smesu, dok se ne dobije gusta pena.
Pojedite smesu lagano u malim gutljajima, pazeći da je...
Ishrana kod problema sa želucemIshrana kod problema sa želucem
Želudac se može najviše razdražiti unosom hrane. U nepravilno čuvanoj hrani, hrani koja nije dobro oprana ili koja je nedovoljno obrađena neizbežno se razvijaju bakterije....
Ishrana kod problema sa želucemKod problema sa želucem, treba da se obrati pažnja na režim ishrane, kao i način obrade prilikom kuvanja, na odvajanje želudačnog soka i motornu funkciju želuca....
Ishrana i suplementi kod bolnih grudiOsećaj bola u grudima veoma često se sreće pre menstrualnog ciklusa. Srećom, postoje načini kako da utičemo na bol, koji nisu nimalo komplikovani. Dovoljno je da počnemo zdravije da se hranimo i da uzimamo neke određene suplemente...
Pravilna ishrana za čišćenje želucaPored toga što je moćan antioksidans, ono ima povoljan efekat na debelo crevo i doprinosi gubitku težine kod ljudi koji pate od gojaznosti.
Bogat kalcijumom, tahini od susama takođe nije za zanemariti....
Želuci sa prazilukomŽeluce skuvamo i ocedimo.
Praziluk sitno iseckamo. Stavljamo ulje da se ugreje i pržimo luk, dodajemo želuce i začinimo solju i biberom....
Ishrana kod čiraČir predstavlja nešto poput ranice na želucu ili dvanaestopalačnom crevu. Može biti uzrokovan nezdravom ishranom, koja se izražava u neredovnoj ishrani, konzumiranju jako ljute ili začinjene hrane, stresu....
Ishrana kod hemoterapijeIako je kod svakog čoveka drugačije, nije loše da se upoznate sa nekim savetima o ishrani koji mogu da vam pomognu da izađete na kraj sa neprijarnim neželjenim efekrtima....
Prženi želuci sa lukomPošto su pileći želuci mišić, postoji rizik da budu žilavi, preporučuje se da se prethodno skuvaju da bi bili mekani....
Pačiji želuci na roštiljuDobro promešamo želude da se začine.
Ostavljamo na hladnom 10-15 minuta i pečemo u ugrejanom roštilju nekoliko minuta, dok ne budu gotovi....
Ishrana kod stomačnih tegobaLjudima koji su imali stomačne probleme preporučuje se dijeta. U suštini dijeta je takva da bi sve namirnice trebalo da su provučene kroz cediljku do stanja kaše.
Hrana bi trebalo da se sprema na pari ili da se kuva...
Ishrana kod hroničnog gastritisaZa smanjivanje simptoma kod hroničnog gastritisa, jedite sledeću hranu:
- Jedite antioksidantsku hranu, uključujući voće kao što su borovnice, trešnje i povrće kao što su paradajz i paprike....
Ishrana kod masne jetreDomaća sredstva kod masne jetre
Domaća sredstva pomažu kod steatoze jetre, ali ne treba da budu prioritet - dobro bi bilo pre toga da se posavetujete sa lekarom....
Ishrana kod niskog hemoglobinaOd 14 do 19 godina, muškarcima je potrebno 11 mg gvožđa dnevno, dok je kod žena povećana potreba gvožđa, zbog gubitka gvožđa prilikom menstruacije u tom periodu, potrebno im je 15 mg gvožđa dnevno....
Ishrana kod obolelih bubregaSpecijalan režim ishrane može pomoći kontroli gomilanja otpadnih sastojaka i tečnosti u krvi i da smanji opterećenje bubrega. Ova dijeta takođe može pomoći da se uspori gubitak funkcije bubrega....
Ishrana kod upale žučiPre svega pojavljuje se pitanje ishrane. Hrana, kako može da razboli, tako može i da izleči. Na primer, hladna hrana može biti uzrok grčenja pilorusa želuca, što se odmah odražava i na žuč....
Ishrana kod steatoze jetreIshrana kod steatoze jetre
Promene u načinu ishrane nas mogu zaštititi, pa čak i izlečiti od ovog stanja. Zajedno sa poboljšanjem apsorpcije namirnica, važno je i da se promene navike u ishrani....
Pileći želuci sa čeri paradajzomPileći želuci se veoma dobro očiste, operu i skuvaju.
Luk se sitno nasecka i sipa u tepsiju u kojoj će se peći.
Skuvani želuci se stavljaju u tepsiju kod luka....
Neodoljivi pileći želuci sa vrganjemSkuvajte želuce dok ne budu gotovi. Treba da budu potpuno mekani (možete iskoristiti ekspres lonac).
Potopite suve vrganje u hladnu vodu da omekšaju....