Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najkorisnije jesenje čorbe i supeNajkorisnije jesenje čorbe i supe
30. okt.
Druge ukusne i lagane supe i čorbe koje preporučujemo da probate su: - čorba od karfiola; - čorba od spanaća; - supa od luka; - čorba od tikvica;...
Najbolji začini za čorbe i supeNajbolji začini za čorbe i supe
08. feb.
Kada pripremate supe ili čorbe i dvoumite se koji začin u koju čorbu da stavite, često paničite, kako ne biste pogrešili....
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Ako volite da eksperimentišete sa različitim vrstama supa ili čorbi, preporučujemo vam da probate sledeće: - čorba sa ćufticama; - supa od pečuraka; - čorba od spanaća; - paradajz čorba; - čorba od zeca...
Začinjavanje pačije čorbeZačinjavanje pačije čorbe
15. dec.
Pažljivo podesite temperaturu pomoću bujona od pačije čorbe i vratite sve nazad u šerpu sa čorbom. Začinite solju, biberom i alevom paprikom....
Ljuti sos za čorbeLjuti sos za čorbe
26. sep.
Ljuti sos za čorbe je veoma ljut i treba da pazite koliko ćete staviti u čorbu....
Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?Zašto je čorba od sočiva toliko korisna?
28. dec.
Porcija čorbe od raznih vrsta sočiva nije smao ukusna, nego nosi mnogo koristi zdravlju. Evo najvažnijih dokaza zašto je čorba od sočiva korisna. Bogatstvo vlakana se odražava pozitivno na kardiovaskularni sistem....
Zašto se zaprška čorbe preseče?Zašto se zaprška čorbe preseče?
06. sep.
Sada imate lepo napravljenu čorbu sa zaprškom, a ako želite možete da pripremite jedan od sledećih recepata: pileća čorba, čorba od spanaća, čorba od tikvica ili tradicionalna škembe čorba....
Jednostavno pripremljeno povrće za čorbeJednostavno pripremljeno povrće za čorbe
30. sep.
Jedna teglica, koja u sebi ima sazrelo jesenje povrće i dovoljna je doza za pripremanje čorbi, kaša i drugih jela. Tačne količine povrća nisu date, jer će svaka domaćica odrediti željene količine po svom ukusu....
Hipoalergene supeHipoalergene supe
23. dec.
Zašto ne napravite krem supu od bundeve? Karfiol i brokoli Ovo povrće takođe spada u namirnice koje ne predstavljaju rizik od alergija. Loša stvar je što ih ne volimo svi, a kamoli deca....
Dijetalne zimske supeDijetalne zimske supe
14. januar
Pileća i jagnjeća čorba, riblja čorba, pihtije ili čuvena škembe čorba ili čorba su najpoznatije zimske supe od mesa i ribe....
Supe za konstipacijuSupe za konstipaciju
05. maj
Godinama unazad supa je bila obavezni deo ishrane. U današnjim porodicama ona često nije prisutna na meniju. Veliki broj dece nema predstavu o tome šta je supnik, a odrasli su nažalost zaboravili tu vrstu posude. A supu...
Tajna ukusne riblje čorbeTajna ukusne riblje čorbe
18. feb.
Čorba od ribe ili riblja čorba – kako god da kažete, svi odmah znaju da je reč o neverovatnom bujonu sa ukusom morskih plodova....
Ukusne tajne škembe čorbeUkusne tajne škembe čorbe
28. sep.
Otkrićemo vam nekoliko tajni o škembe čorbi. Ako potražite na internetu recepte za škembe čorbu, prvo ćete videti nešto što treba da napravite da biste mogli pripremiti ukusnu čorbu, a to je dobar škembić....
Ukusne tajne pileće supeUkusne tajne pileće supe
28. sep.
Pileća supa je omiljeno jelo ne samo kada smo bolesni. Svi znamo da je najbolje rešenje protiv gripa ukusna pileća supa. Ona deluje kao ubica svih virusa. Ali, osim toga što je korisna i deluje kao lek protiv bolesti...
Meso iz pileće supe sa sosom od mirođije - rinflajšMeso iz pileće supe sa sosom od mirođije - rinflajš
03. jun
Izvaditi na tanjir kuvano meso, krompir i šargarepu iz supe, pa poslužiti uz sos. Meso iz pileće supe sa sosom od mirođije - rinflajš se poslužuje nakon supe, a pre glavnog jela za nedeljni ručak....
Neverovatne koristi čorbe od kopriveNeverovatne koristi čorbe od koprive
20. maj
Za zdrav obrok takođe možete da napravite čorbu sa koprivom i sirom, čorbu od koprive sa jajetom, čorbu od koprive sa pirinčem....
Kuvani zalogaji od svinjskog mesa sa ukusnim sosom od suve supeKuvani zalogaji od svinjskog mesa sa ukusnim sosom od suve supe
01. okt.
Operemo meso i isečemo na zalogaje. Luk ljuštimo i sitno izrendamo. Zalogaje mesa začinimo sa malo unisosa, bibera i soja sos. Pazimo da ne stavljamo mnogo tečnih sastojaka zato što su slani, a i u magi supi ima soli i...
Velike zdravstvene koristi od čorbe od bundeveVelike zdravstvene koristi od čorbe od bundeve
09. nov.
Sada znate zašto je čorba od bundeve korisna. Pripremajte je češće, posebno u jesen i zimu, da biste bili zdravi i puni energije....
Zašto stalno podrigujemo?Zašto stalno podrigujemo?
02. maj
Stalno podrigivanje je česta posledica želudačne dispepsije. Ona može biti fiziološke prirode - da se pojavi nakon obroka, posebno u slučajevima kada je hrana pikantna, a može i nakon ispijanja gaziranih pića. U takvim...
Korisne supe kod gastritisa i bolova u želucuKorisne supe kod gastritisa i bolova u želucu
13. jun
Gastritis predstavlja upalu sluzokože želuca i često su njegovi uzroci stres i loša ishrana. Ako patite od ove bolesti treba da pazite šta jedete, a najbolje je da potpuno promenite ishranu, i da uključite namirnice...
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Dud je jedna od biljaka, čiji su svi delovi korisni i imaju ​lekovita svojstva. Redovnom upotrebom čaja ili napitka reguliše se rad srca, krvni pritisak i protok krvi. U osušenom stanju pogodni su za kašalj, astmu i kao...
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Zašto da koristimo cimet?Zašto da koristimo cimet?
05. dec.
Cimet ima jedinstvenu i jaku aromu koja se ne može pogrešiti. Neizostavan je začin za mnoge jesenje-zimske slatke užitke. Ne možemo da ostanemo ravnodušni na miris sveže pečenog kolača od jabuke i cimeta – odmah smo ispunjeni...
Zašto avokado nazivaju krvavim?Zašto avokado nazivaju krvavim?
29. okt.
Jasno je da je kršteno zeleno zlato zbog svoje zelene boje i dobre zarade koja se od njega ostvaruje, ali zašto avokado nazivaju krvavim, pogledaćemo u sledećim redovima....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Grožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek,...