Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Velike zdravstvene koristi od čorbe od bundeve

Velike zdravstvene koristi od čorbe od bundeve

Iliana AngelovaIliana Angelova
Početnik
3924
Koristi za zdravlje od čorbe od bundeve

Tokom hladnih meseci jesenje i zimske sezone, jedan plod iz bašte osvetljava trpezu svojom sunčanom bojom, greje nas svojim prisustvom, dajući vitalnost i dobro raspoloženje u radnim danima. To je bundeva.

Zdravstvene koristi ovog jedinstvenog voćnog povrća su dobro poznate i zaslužne su za vitamine A, grupe B, C, PP, K, kalcijum, kalijum, proteine, vlakna, polinezasićene masne kiseline i sve druge korisne hranljive sastojke koji brinu o zdravlju. očiju, kostiju, moždanoj aktivnosti, aktivnosti crevnog trakta.

Zdrava bundeva se danas sprema na mnogo različitih načina, ali jedan posebno vole mladi i stari. To je čorba od bundeve. Malo ljudi zna da se dugo bundeva pripremala uglavnom u pečenom obliku, a tek u 18. veku prva krem čorba od bundeve je pripremljena u Francuskoj. Ovaj francuski novitet brzo je ušao u kuhinju svih naroda, koji sopstvenim začinima i pomoćnim proizvodima oblikuju jelo po svom specifičnom nacionalnom ukusu.

Stoga, danas možete probati bilo koju verziju čorbe od bundeve - sa morskim plodovima, sa dimljenim mesom, sa sirom, pečurkama, pavlakom. Aroma ovih primamljivih jela naglašena je začinima poput đumbira, ruzmarina, celera, žalfije, a njihova kombinacija sugeriše iz koje nacionalne kuhinje potiče recept.

U ponudi su bundeva sa kokosovim mlekom iz Vijetnama, čorba od bundeve i pirinča iz Uzbekistana, čorba od bundeve i slatke paprike i korijandera iz Meksika, čorba od bundeve i belog luka iz Engleske, čorba od bundeve i morskih plodova iz Japana i francuska krem čorba od bundeve, koje treba probati.

Jesenja čorba od bundeve

Ukus je prvi, ali ne i jedini razlog da se ova zanimljiva tečna hrana često uključuje u jelovnik. Zdravstvene koristi čorbe od bundeve su isto tako impresivne. Nije slučajno da nutricionisti čorbu od bundeve uključuju u skoro svaki terapeutski ili profilaktički meni. Ovaj zaista kraljevski dar jeseni je univerzalni zagovornik našeg opšteg zdravlja.

Korisna čorba od bundeve normalizuje rad srca, jača krvne sudove, čisti jetru i bubrege, poboljšava bistrinu očiju, smiruje nervni sistem i uopšte produžava mladost.

Ako se redovno nalazi na trpezi, ova lagana hrana će ubrzati metabolizam i podržati gubitak težine. Ima blago diuretičko dejstvo koje štiti od nadimanja želuca, a laksativno dejstvo štiti od problema sa defekacijom.

Čorba od bundeve je korisna za trudnice, jer upozorava na mučninu kod toksikoze, nedostatak vitamina, anemiju i sprečava lomljenje noktiju.

Dugotrajna upotreba ove ukusne i prijatne namirnice doprinosi sprečavanju nastanka ćelija raka, štiti organizam od slobodnih radikala.

Čorba od bundeve sa orasima

Na kraju, ali ne i najmanje važno, to je hrana koja se lako priprema i pristupačna je, koju telo lako apsorbuje, svakodnevno dobijajući vitamine, mineralne soli, vlakna i organske kiseline koje su mu potrebne.

Sada znate zašto je čorba od bundeve korisna. Pripremajte je češće, posebno u jesen i zimu, da biste bili zdravi i puni energije.

Takođe pročitajte kako napraviti ukusnu pečenu bundevu, kako zamrznuti bundevu i zašto piti sok od bundeve.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest