Bonapeti.rs»Saveti»Zašto se zaprška čorbe preseče?

Zašto se zaprška čorbe preseče?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Zašto se zaprška čorbe preseče?

Prilikom pripreme čorbe, jedan od najvažnijih momenata je zaprška. Zahvaljujući zapršci, čorba nije toliko vodenasta, a pritom postaje veoma ukusna. Često, međutim, pri mešanju zaprške sa čorbom dolazi do presecanja, što nije nimalo prijatno i utiče na kvalitet ukusa. Da ne bismo presekli zapršku čorbe, moramo se pridržavati nekoliko jednostavnih pravila.

Najčešće, pripremljena hladna zaprška uključuje jaja, nekoliko kapi sirćeta i kiselog mleka. Prvo morate dobro umutiti jaja. U njih ubacite malo sirćeta (stavlja se upravo da bi se smanjio rizik od zgrušavanja zaprške). Dodajte im kiselo mleko i pažljivo mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Sledeća važna tačka je mešanje zaprške sa čorbom. Imajte na umu da čorba već treba da bude gotova, skinuta sa vatre i malo ohlađena. Uzmite malo bujona iz čorbe i pomešajte ga sa zaprškom. Snažno promešajte i dodajte još malo bujona. Neophodno je da temperatura zaprške bude bliska onoj u čorbi, inače dolazi do neprijatnog presecanja.

Zatim u tankom mlazu sipajte zapršku uz stalno mešanje. Sada imate lepo napravljenu čorbu sa zaprškom, a ako želite možete da pripremite jedan od sledećih recepata: pileća čorba, čorba od spanaća, čorba od tikvica ili tradicionalna škembe čorba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji