Facebook
Omiljeno
Pinterest
Posni kroketi od pasulja, sočiva i krompiraU posudi pomešamo praziluk, pirinač, izgnječen skuvan krompir, isečenu na sitno skuvanu šaragrepu, skuvano sočivo i pasulj. Solimo po ukusu i dodajemo isečen svež peršun....
Čuvanje i konzerviranje rukoleAko vam je ostalo salate, nije dobra ideja da je čuvate u zamrzivaču. Tamo će se ukus rukole promeniti, a listovi će uvenuti....
Čuvanje i konzerviranje špargleVaše konzervirane špargle su spremne.
Ako želite da budu sveže, treba da znate da u frižideru mogu da izdrže i do 4 dana, ali moraju da budu natopljene vodom. Druga opcija za čuvanje špargli je zamrzavanje....
Čuvanje i konzerviranje pečurakaKada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene. Isto je i sa konzumacijom - ne ostavljajte previše dugo u frižideru...
Konzerviranje i čuvanje tikvicaIz tog razloga veliki broj domaćica želi da ima konzervirane tikvice koje mogu da koriste i tokom hladnih zimskih meseci. Evo ideja kako tačno da ih čuvate....
Vrste sočiva. Sve o sočivuAko želite da vam sočivo duže traje, onda ga čuvajte na suvom, hladnom i tamnom mestu, gde ono neće imati dodira sa vlagom, jer sočivo može lako proklijati....
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaMožete da pripremite zrna leblebija na način na koji se priprema pasulj.
Kad pripremate sočivo, thnologija s paradajz pireom je ista kao kod pasulja - on se dodaje kad sočivo omekša....
Salata od pasulja i sočivaU posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka.
Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Salata od sočiva, pirinča i graškaU posudi pomešamo kuvano sočivo sa graškom, pirinčem, kukuruzom i sitno iseckanim mladim lukom. Začinimo sokom od limuna, maslinovim uljem i so po ukusu....
Gusta janija od pasulja ili sočivaStavite zapršku u pasulj uz neprestano mešanje. Kuvajte 1-2 minute i isključite.
Ova ideja za gustu janiju od pasulja ili sočiva je veoma ukusna i zasitna....
Salata od sočiva i leblebijeSočivo oprati i skuvati pazeći da se ne prekuva. Ocediti i sjediniti sa svim navedenim sastojcima.
Dobro izmešati, rashladiti i poslužiti uz feta sir ili neki drugi sir po izboru....
Čorba od sočiva i pečurakaStavite sočivo u šerpu, pokrijte vodom i stavite da provir. Procedite kroz cediljku, operite pod tekućom hladnom vodom.
Vratite sočivo nazad u šerpu. Sipajte oko litar vode....
Supa od sočiva i piletineOstavljamo batak da se ohladi, a u vreo bujona sipamo sočivo oprano u nekoliko voda.
U posebnom tiganju, u ulju brzo pravimo zapršku od isečenog luka i izrendane šargarepe. Dodajemo biber i brašno....
Čorba od sočiva i bulguraSočivo se kuva oko 30 minut, kad se u njega dodaje bulgur. Ostavlja se da vri oko 30 minuta.
Zaprži se luk i ljuta paprika, koje se prebacuju u sočivo i bulgur. U sredinu se sipaju paradajz sos i kiselo mleko....
Ćuftice od sočiva s kačkavaljemSočivo se natopi na jedan sat i kuva se sa malo soli zajedno sa šargarepom. Nakon što su gotovi, dva sastojka se prebace zu posudu i dodaju se ovsene pahuljice i jaje....
Supa od sočiva i spanaćaMešamo i ostavljamo ukusnu supu od sočiva da se kuva otprilike 20-23 minute, dok se sočivo ne "raspukne"....
Supa od sočiva i tikvicaZačinjava se solju, alevom paprikom, čenom belog luka, sitno isečenim korenom đumbira i ostavlja se da se kuva dok sočivo ne bude gotovo.
Na kraju posipamo ukusnu supu od sočiva čubrom i isečenim peršunom....