Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kore za lazanjuNakon toga spuštajte kore u porcijama i kuvajte ih oko 30 sekundi.
Nakon toga kore stavite da se ocede na rešetci i da se malo ohlade. Zatim možete da pristupite i pripremi lazanje!...
03. dec.
Da napravimo kore za lazanjuTakvo jelo je lazanja. Sama priprema lazanje ne oduzima mnogo vremena, čak i da je pravite sa domaćim, a ne kupljenim korama. Evo i nekoliko predloga za domaće pripremljene kore za lazanju....
15. feb.
Sušene kore za lazanju od spelte, napravljene na mašiniOstavljamo da se suše na sobnoj temperaturi dok se ne osuše potpuno.
Sušene kore od spelte za lazanju na mašini se čuvaju u platnenoj torbi....
20. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, kroz višegodišnju praksu, sa neverovatnom preciznošću razvlači...
01. jun
Kako se kuvaju kore za lazanju?Jedna od najvažnijih stvari kod pripreme ukusne lazanje sa spanaćem i rikotom ili lazanje sa mlevenim mesom i Bešamel sosom je kuvanje kora za lazanju.
Kore za lazanju se kuvaju u slanoj vodi ne više od 4-5 minuta....
15. okt.
Kako se pripremaju kore za lazanju?Pogledajte neke neodoljive recepte za lazanju: Lazanja sa šunkom i kačkavaljem, Lazanja Bianchi,Lazanja sa mocarelom i pečurkama i Lazanja sa piletinom i pečurkama....
04. feb.
Medene kore za tortuSipamo u toplu kafu, sve dobro promešamo, na kraju dodajemo orašaste plodove i suvo grožđe i sve promešamo kratko spatulom da se sve pomeša....
12. mart
Kako da spremite školjkeKada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati.
Spremljene školjke se ne mogu čuvati, a još manje da se ponovo zagrevaju, jer postoji veliki rizik od trovanja....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kore za tortu bez jajaStaivte koru za rotru bez jaja da se peče u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta i prebacite na rešetku.
Pečenu koru ostavite da se ohladi u kalupu 10-15 minuta i stavite na rešetku....
08. april
Domaće razvučene kore za pituDanas ću vam pokazati kako se prave domaće kore za pitu. U kuhinjskog robata stavljam 300 grama brašna za pitu ili picu.
Po jedna ravna kašičica soli i šećera i po jedna supena kašika sirćeta i ulja....
08. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Da pripremimo sami kore za pituAko ste odlučili da pravite kore, kao što su to radile naše bake, postupkom razvlačenja, testo vrlo lagano razvucite, premažite ga sa malo ulja da se kore ne bi slepile i ostavite da odstoji pola sata.....
26. maj
Kore za tortu sa kondenzovanim mlekomPosle sipamo čašu brašna i prašak za pecivo i počinjemo da mešamo, postepeno dodajemo još brašna.
Kad postane teško da mešamo kašikom prebacujemo na glatku površinu i mesimo sa još brašna....
05. sep.
Kore za čokoladnu tortu sa bananamaStavite u namazan i brašnom posut peh i pecite dok se ne stvori zlatna korica....
10. dec.
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi nazvani bakterije. Bakterije su svuda gde odemo i većina njih nam ne nanosi nikakvu štetu. Zaprvo dosta njih je korisno za nas.
Šta vole bakterije?
Dok živi organizmi...
12. nov.
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaU Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Njen autor je ne toliko poznata pomoćnica režisera. Ona je ditetu preporučila mladoj glumica sa sporednom ulogom u najnovijem nastavku filma "Pirati sa Kariba".
Režim ishrane...
14. jun
Kako sprečiti dehidrataciju?Da biste sprečili dehidrataciju, pijte puno tečnosti svih vrsta, od kojih su neke sveže ceđeni sokovi. Ne pregrevajte telo - pronađite način da se rashladite....
02. maj