Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuvaju kore za lazanju?

Kako se kuvaju kore za lazanju?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
1651
Kako se kuvaju kore za lazanju?

Lazanja je tradicionalno italijansko jelo, koje na "Čizmi" odavno i više od jela. U Italiji, lazanja je način života, strast, pa čak i religija. Razume se, kako bi probali pravu lazanju sa sosom Bolonjeze nema potrebe da idete čak u Italiju, ali treba da pratite recept.

Pripremanje lazanje je dugotrajan i ne baš lak zadatak, ali koji vredi svakog minuta, kada se uzme u obzir aromatični i ukusni krajnji rezultat. Prema pravilu, savremena lazanja se priprema od 6 sloja testa, a na svaki sloj kora za lazanje se stavlja nadev od mesa, pečuraka, povrća, sosa, mocarele i drugih namirnica.

Jedna od najvažnijih stvari kod pripreme ukusne lazanje sa spanaćem i rikotom ili lazanje sa mlevenim mesom i Bešamel sosom je kuvanje kora za lazanju.

Kore za lazanju se kuvaju u slanoj vodi ne više od 4-5 minuta. One se ne spušraju u vodu odjednom, već jedna po jedna ili eventualno dve odjednom i kada se proces blanširanja završi vade se rešetkastom kašikom i ređaju na krpu da se ocede.

U prodavnicama se mogu pronaći i kore za lazanju koje ne treba kuvati, već se voda dodaje u sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji