Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuvaju kore za lazanju?

Kako se kuvaju kore za lazanju?

ažurirano:
Mariana V.Mariana V.
Džedaj
173
Kako se kuvaju kore za lazanju?

Lazanja je tradicionalno italijansko jelo, koje na "Čizmi" odavno i više od jela. U Italiji, lazanja je način života, strast, pa čak i religija. Razume se, kako bi probali pravu lazanju sa sosom Bolonjeze nema potrebe da idete čak u Italiju, ali treba da pratite recept.

Pripremanje lazanje je dugotrajan i ne baš lak zadatak, ali koji vredi svakog minuta, kada se uzme u obzir aromatični i ukusni krajnji rezultat. Prema pravilu, savremena lazanja se priprema od 6 sloja testa, a na svaki sloj kora za lazanje se stavlja nadev od mesa, pečuraka, povrća, sosa, mocarele i drugih namirnica.

Jedna od najvažnijih stvari kod pripreme ukusne lazanje sa spanaćem i rikotom ili lazanje sa mlevenim mesom i Bešamel sosom je kuvanje kora za lazanju.

Kore za lazanju se kuvaju u slanoj vodi ne više od 4-5 minuta. One se ne spušraju u vodu odjednom, već jedna po jedna ili eventualno dve odjednom i kada se proces blanširanja završi vade se rešetkastom kašikom i ređaju na krpu da se ocede.

U prodavnicama se mogu pronaći i kore za lazanju koje ne treba kuvati, već se voda dodaje u sos.

Pogledajte takođe kako da se kore za lazanju ne slepljuju i saznajte koji začini idu uz lazanju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni