Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pripremaju kore za lazanju?

Kako se pripremaju kore za lazanju?

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
41195
Kako se pripremaju kore za lazanju?

Lazanja je jedno od najukusnijih jela italijanske kuhinje. Priprema se sa različitim nadevima, a njenom ukusu malo ko može da odoli i ostane ravnodušan. Kore za lazanju su jedan od najvažnijih sastojaka, koji traži posebnu pažnju tokom pripreme.

Kore za lazanju možete da kupite već pripremljene (gotove), ali ipak je potrebno da se dodatno pripreme pre nego što se pristupi pripremi lazanje. Priprema kora je u stvari blanširanje kora u vreloj vodi. Sipajte vodu da provri u šerpi i posolite je. Stavljajte po jednu do dve kore istovremeno i kuvajte ih prema uputstvu sa pakovanja.

Nemojte da prekuvate kore, jer efekat nije dobar. Vadite kore rešetkom i ostavljajte ih na stranu. Nemojte da stavljate previše kora za lazanju odjednom da se kuvaju, jer će se zalepiti i stvoriće vam dosta problema. Najbolje je da stavljate 1-2 kore i tada ćete ih lakše i vaditi. Vreme kuvanja je napisano na pakovanju.

Neko smatra da kore za lazanju ne treba kuvati, ali imajte na umu da je to testenina i da je najbolje da prođe prethodnu termičku obradu i da se nakon toga pristupi ka pravoj pripremi recepta.

Pogledajte neke neodoljive recepte za lazanju: Lazanja sa šunkom i kačkavaljem, Lazanja Bianchi,Lazanja sa mocarelom i pečurkama i Lazanja sa piletinom i pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2
Ukupno glasalo: 2
50
40
31
20
11
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni