Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?
06. avgust
Testo se rasporedi na pleh obložen papirom i pomoću sita ili rendeta se prave mrvice valjanjem ili drobljenjem sitnih delova testa. Gotove mrvice se peku u zagrejanoj rerni do zlatne boje....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Tri super obroka koji se prave od pirinčaTri super obroka koji se prave od pirinča
24. feb.
Pirinčano mleko, sa druge strane, je treća najpopularnija alternativa pravom mleku. Pirinčano mleko je iza bademovog i sojinog mleka. Izuzetno je pogodno za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši; - tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom; - kuvajte ribu ne više od 20 minuta; - proverite da li je gotova čačkalicom...
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Šećerni sirup za kolače može da se aromatizuje kafom - neophodne su dve kašike veoma jake i guste kafe. Ovaj sirup se koristi za torte i kolače sa prelivom od kafe....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?
19. sep.
Njome možete preliti kako torte, tako i različite kolače, keksiće i sitne kolače. Ona može da se napravi na mnogo različitih načina....
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Ako već imate omiljene recepte za kolače, daćemo vam nekoliko saveta o tome kako da ih pripremite i koje zanimljive detalje treba da znate. Objasnićemo i koliko dugo se kolači peku....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Milibrot je sladak obredni hleb, vrsta pogače, koji se u nekim zemljama pravi kao deo tradicionalne trpeze za Uskrs....
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Beli pirinač ima proteine koji se lako vari, ali smeđi pirinač ima deterdžente koji uništavaju štetne proteine koji ulaze u telo....
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
Ovo je posebno tačno kada pravite ukusan rižoto....
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaća - koristi, upotreba i kako se pravi
11. sep.
Može se dodati u sve slatke recepte - kolače sa orasima, kolače sa bademima ili drugim orašastim plodovima, slatke pite, voćne salate, za mazanje na slatku palačinku ili u smuti....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Patišpanj, još poznat kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti, kolača, koha, petifurija, keksa i dr....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....