Facebook
Omiljeno
Pinterest
Dijeta Zona - sve što treba da znamoVeličina porcije proteina treba da bude oko veličine i debljine vašeg dlana (oko 85 g za žene i 130 g za muškarce);
- Izaberite ugljene hidrate sa niskim glikemijskim indeksom kao što su povrće, voće, kukuruz, pirinač,...
Proseko - šta treba da znamo?Šta treba da znamo o Proseku?
1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji.
2....
Teobromin - šta treba da znamo?I kao zaključak svega ovde rečenog, možemo da preporučima da uzimate hranu koja u sebi sadrži mnogo kakaoa, što naravno treba da se odvija u granicama normale....
Šunka - šta treba da znamoPotrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
Čeri paradajz - šta treba da znamoUprkos tome stručnjaci smatraju da možete da ih konzmirate u malim količinama i ne svaki dan (50-100 g);
- Ukoliko imate individualnu netoleranciju na njih, pri čemu ovo posebno važi za ljude sa alergijom na sve crvene plodove...
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Biserni pirinač - šta treba da znamoGodinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih.
Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
Crna čokolada - šta treba da znamoPravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa.
Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci.
Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
Bademovo brašno - šta treba da znamoEvo svega što treba da znate o bademovom brašnu.
Pravljenje bademovog brašna je veoma jednostavan proces, tako da zapravo može da se napravi i kod kuće....
Proteinska dijeta - šta treba da znamoSve što je slatkog ukusa ispada iz jela.
Testenina je takođe van ishrane na ovoj dijeti. Ovo uključuje hleb, testenine, špagete.
Zabranjena prerada hrane je prženje, a posebno pohovanje proizvoda....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ako odlučite da kupite ovaj egzotični začin neobičnog ukusa, onda treba pažljivo ispitati plod. Trebalo bi da imaju sjajnu površinu i svetlu boju. Pored toga, on mora biti ne samo okrugao, već i dovoljno veliki....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač.
Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoDanas stručnjaci još uvek nisu doneli odluču što se tiče dnevne nedeljne konzumacije jaja. Sve zavisi od individualnih zdravstvenih pokazatelja, ishrane i načina života generalno....
Topljeni sir - šta treba da znamoOvo znači da čovek može da se otruje konzumiranjem ove vrste sireva, čak i da su sasvim sveži. Kada kupujete topljeni sir treba da pazite da li je dobro zatvoren....
Roze paradajz - šta treba da znamoSveže kupljeni, čvrsti paradajz se može staviti na hladno, tamno i čak na sobnu temperaturu na 2-3 dana. Međutim, zreli ružičasti paradajz je jedno od kvarljivijeg povrća i treba ga čuvati u frižideru....
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Sigurno je da se po prvi put zrna kafe prže i od njih se pravi ono što znamo kao kafu, na Arapskom poluostrvu. Otuda kafa dobija ime Arabika ili arapska kafa....