Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dijeta Zona - sve što treba da znamoDijeta Zona - sve što treba da znamo
25. okt.
Veličina porcije proteina treba da bude oko veličine i debljine vašeg dlana (oko 85 g za žene i 130 g za muškarce); - Izaberite ugljene hidrate sa niskim glikemijskim indeksom kao što su povrće, voće, kukuruz, pirinač,...
Metabolizam ugljenih hidrata - sve što treba da znamoMetabolizam ugljenih hidrata - sve što treba da znamo
30. dec.
Rezultat toga je da se supstance akumuliraju tamo gde ne bi trebalo, a u isto vreme postoji nedostatak određenih hranljivih materija na drugim mestima u telu....
Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?
25. jun
3
Osnovna prednost je što brzo zri, to je rana sorta. Može se konzumirati tek nakon 45 dana nakon sejanja, a masnovno čuvanje je nakon 70-80 dana....
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaSve što treba da znate o keto zaslađivačima
08. jun
Takođe, ksilitol je toksičan za pse, tako da sve što se napravi sa njim treba držati van domašaja kućnih ljubimaca....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Šta treba da znamo o Proseku? 1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji. 2....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
I kao zaključak svega ovde rečenog, možemo da preporučima da uzimate hranu koja u sebi sadrži mnogo kakaoa, što naravno treba da se odvija u granicama normale....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Nazvali su ga makaruni, što potiče od reči mesiti i gnječiti i ovaj naziv je označavao sve sušene testenine....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Potrebna i posebna daska za sečenje, s tim što ne treba da se zaboravi da je najbolje da se iseče količina koja će biti odmah konzumirana....
Sve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaSve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njega
28. maj
Mladi kokos, poznat još i kao zeleni kokosov orah, ima malo manje "mesa" od zrelog voća, ali zbog toga elektrolitne vode u njemu je mnogo više - oko 350 ml. On je izuzetno svež i pun korisnih sastojaka....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Uprkos tome stručnjaci smatraju da možete da ih konzmirate u malim količinama i ne svaki dan (50-100 g); - Ukoliko imate individualnu netoleranciju na njih, pri čemu ovo posebno važi za ljude sa alergijom na sve crvene plodove...
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Kalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Godinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih. Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
Pravi treba da sadrži kakao maslac i usitnjena zrnca kakaa. Prava crna čokolada ima rok trajanja od 6 do 8 meseci. Prilikom konzumacije crna čokolada treba da se topi u ustima, a ne u rukama....
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Evo svega što treba da znate o bademovom brašnu. Pravljenje bademovog brašna je veoma jednostavan proces, tako da zapravo može da se napravi i kod kuće....
Fourme d'Amber - šta treba da znamoFourme d'Amber - šta treba da znamo
24. maj
Posle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”. Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
Proteinska dijeta - šta treba da znamoProteinska dijeta - šta treba da znamo
11. april
Sve što je slatkog ukusa ispada iz jela. Testenina je takođe van ishrane na ovoj dijeti. Ovo uključuje hleb, testenine, špagete. Zabranjena prerada hrane je prženje, a posebno pohovanje proizvoda....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Ako odlučite da kupite ovaj egzotični začin neobičnog ukusa, onda treba pažljivo ispitati plod. Trebalo bi da imaju sjajnu površinu i svetlu boju. Pored toga, on mora biti ne samo okrugao, već i dovoljno veliki....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač. Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
Danas stručnjaci još uvek nisu doneli odluču što se tiče dnevne nedeljne konzumacije jaja. Sve zavisi od individualnih zdravstvenih pokazatelja, ishrane i načina života generalno....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Ovo znači da čovek može da se otruje konzumiranjem ove vrste sireva, čak i da su sasvim sveži. Kada kupujete topljeni sir treba da pazite da li je dobro zatvoren....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?
18. dec.
Hipokrat i Plinije pišu o njemu i koristili su ga, a tokom Srednjeg veka među Arapima se smatrao "blagoslovenim" darom....
Sojin protein - šta treba da znamoSojin protein - šta treba da znamo
27. avgust
Možete da nađete sojin protein u proizvodima kao što su sojino brašno, prerađeno meso i hrana za bebe....
Skyr (skir) - šta treba da znamoSkyr (skir) - šta treba da znamo
26. avgust
Žene treba da unose najmanje 1.000 miligrama kalcijuma svakog dana. Na sreću, postoji mnogo izvora kalcijuma....
Roze paradajz - šta treba da znamoRoze paradajz - šta treba da znamo
25. avgust
Sveže kupljeni, čvrsti paradajz se može staviti na hladno, tamno i čak na sobnu temperaturu na 2-3 dana. Međutim, zreli ružičasti paradajz je jedno od kvarljivijeg povrća i treba ga čuvati u frižideru....
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Kafa Arabika - šta treba da znamo?
25. jul
Sigurno je da se po prvi put zrna kafe prže i od njih se pravi ono što znamo kao kafu, na Arapskom poluostrvu. Otuda kafa dobija ime Arabika ili arapska kafa....