Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Dva trika da jabuke ne potamneGotovo savršena, jabuka ima samo jedan nedostatak na koji smo svi naišli - jednom presečena, u kontaktu sa kiseonikom, oksidira i potamni.
Naravno, to joj ne menja ukus....
08. dec.
Zašto i kako da zamrznemo jabukeObjasnićemo vam kako možete zamrznuti jabuke, kako odabrati pravilnu metodu i šta kuvati od voća nakon odmrzavanja.
Zašto zamrznavati jabuke
Na primer, da biste jeli tokom cele zime ukusne kolače od jabuka....
27. dec.
Zašto su sušene jabuke toliko korisneIz sušenih jabuka telo nabavlja 6 procenata potrebne dnevne doze vitamina B6.
Za poboljšanje ćelijskog zdravlja preporučuje se konzumacija sušenih jabuka. Zašto?...
17. nov.
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaPogledajte takođe: Zašto bi trebalo da jedemo japansku jabuku često...
02. mart
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je odličan izbor za one koji su odlučili da se istope pred novogodišnje praznike....
09. dec.
JabukePored antioksidanata i dijetetskih vlakana, flavonoidi su treći razlog zašto bi jabuke trebalo uključiti u dijetu koja čuva srce....
04. avgust
Alergija na jabukeKod različitih vrsta jabuka manifestacije alergije su jače ili slabije, a alergija na zelene jabuke se javlja češće....
02. nov.
Karamelizovane jabukeSvaku jabuku na štapiću potopite u smesu od karamele odmah, poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da smesa očvrsne oko 20-30 minuta....
13. jun
Ušećerene jabukeSvaku jabuku nataknite na drveni ražnjić i potpite u šećerni sirup.
Čim izvadite, poređajte ih u plitku posudu jednu do druge i ostavite da se ohlade i da se šećer stegne....
14. nov.
Pečene jabukeStavite kriške pomorandže preko jabuka, a odozgo stavite poklopac koji ste isekli.
Stavite jabuke u pleh i pecite u ugrejanoj rerni do 200 stepeni, dok jabuke ne omekšaju....
17. april
Božićne jabukeJabuke se iseku pažljivo, pri čemu se izdubljuju semenke, ali pazeći da se ne probiju odozdo.
Kokosov i kakao maslac se istope....
28. dec.
Baklava jabukeReđajte jabuke, tako da između njih stavljate nadev od oraha. Od svakog ređanja treba da dobijete oblik jabuke. Svaku dobijenu jabuku probodite štapićem, kako bi stajale uspravno....
05. april
Hrskave jabukeJabuke puniti i ređati u pleh. Posuti sokom od limuna.
Sjediniti sve sastojke za preliv. Smesa treba da bude mrvičasta. Stavlja se kao kapa preko svake jabuke.
Peći 20-30 minuta dok jabuke ne omekšaju....
12. april
Neverovatne koristi japanske jabukeU Japanu se od japanskih jabuka proizvodi sake.
Japanske jabuke se koriste kao aktivno sredstvo u borbi sa celulitom. Za cilj se izgnječi 1 jabuka i pomeša se sa talogom iz kafe....
16. feb.
Prednosti soka od jabukeJedini izuzetka čini jabuka, koja soku od povrća daje prijatan sladak ukus.
U soku od jabuke ima mnogo vitamina C i P, soli kalijuma, kalcijuma, gvožđa, bakra, mangana, kobalta, cinka, nikla....
22. januar
Šećerna jabukaGajenje Šećerne jabuke
Šećerna jabuka se može gajiti kao neki citrusi u saksiji, ali joj je potrebno redovno orezivanje....
05. januar
Vučja jabukaGajenje vučje jabuke
Vučja jabuka je relativno teška za uzgajanje, zato se preporučuje samo iskusnim baštovanima. Drugi važan detalj je da cveće vučje jabuke ima veoma neprijatan miris....
25. jul
Japanska JabukaKod nas najotpornija na hladnoću je japanska jabuka Kosta.
Japanska jabuka prema spoljašnjem izgledu podseća na nešto između žute jabuke i crvenog paradajza....
17. jun
Sajder od jabukeSledećeg dana, sajder od jabuke treba da se izbistri.
Odvojeni sediment na dnu može se koristiti za sledeću dozu sajdera....
08. dec.
Gaspačo od jabukeGaspačo od jabuke sipajte u tanjire i hladnu supu poprskajte maslinovim uljem....
23. avgust
Hrskave čokoladne jabukeHrskave čokoladne jabuke - slatko iskušenje za vašu zabavu.
Pogledajte i kako se karamelizuju jabuke....
05. nov.
Pečene sečene jabukeJabuke se iseku na polovine i očiste se od semenki.
Poređaju se u posudu za pečenje i na svaku jabuku se stavlja smeđi šećer, med, orasi, cimet i narendana kora pomorandže....
28. okt.