Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lisnato testo sa krompiromNožem zaseći (ali ne do dna, do papira) lisnato testo na 1 cm od ivice testa (tako će se prilikom pečenja formirati ivica od lisnatog testa). Izbosti viljuškom testo....
01. januar
Lisnato testo sa slaninomIvice kvadrata spojiti na sredini (uz pomoć malo vode, da se testo zalepi).
Premazati pecivo umućenim jajetom.
Peći u plehu na pek papiru 25 minuta na 180 stepeni C.
Prijatno!...
24. dec.
Lisnato testo sa višnjamaGustin razmutite u malo vode, dodajte višnjama, pa mešajte dok se ne zgusne, neka 2 minuta.
Lisnato testo treba da se odledi, pa njega izvadite iz zamrzivača sat vremena pre nego što počnete sa pripremom....
06. april
Lisnato testo sa jajimaLisnato testo razviti oklagijom na debljinu pola cm. Podeliti ga na 12 kvadrata.
6 kvadrata rasporediti na pek papir u plehu, pa svaki premazati vodom, pa preko poređati ostalo testo.
Premazati umućenim jajetom....
05. feb.
Lisnato testo sa pomorandžomLagano razvijte lisnato testo u okrugao oblik, tako da bude veće od prečnika kalupa u kome ćete peći. Malacem namažite kalup, sa ivicama koje se skidaju. Stavite testo tako da pokrije dno i ivice kalupa....
29. januar
Lisnato testo sa topljenim siromDrugi pravougaonik se stavlja preko premazanog i svrha jajeta je da zalepi dva sloja testa. Viljuškom ih lagano pritisnite po ivicama da se bolje spoje....
06. sep.
Kako da napravite lisnato testo?Ako volite da pripremate poslastice sa lisnatim testom, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za:
- lisnate kiflice;
- slatkiši od lisnatog testa;
- rolat od lisnatog testa;...
23. sep.
Lisnato testo sa povrćem i piletinomOstaviti sa strane da se ohladi.
Razvući lisnato testo i iseći na kocke. Staviti povrće i sir za topljenje, premazati krajeve jajetom i posuti susamom. Tako nastaviti do kraja dok imate lisnatog testa....
08. april
Lisnato testo sa ratlukom i orasimaPecite lisnato testo u ugrejanoj rerni i dok je još toplo pospite šećerom u prahu.
Lisnato testo sa ratlukom i orasima je gotovo....
07. sep.
1
Lisnato testo sa fetom i kulenomLisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata.
Za to vreme možete da pripremate fil. U jednu dublju posudu pomešamo fetu, jaje i iseckani kulen....
12. maj
Lisnato testo sa šunkom i siromOklagijom na malo brašna razvući lisnato testo, podeliti na 8-10 pravugaonika.
Na svaki pravugaonik stavite po malo od sva tri narendana sira i preko njih list šunke....
31. mart
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaKoristil sam stoni mikser, ali se takođe može raditi i ručnim. Ovo testo se ne mesi rukama.
LISNATO TESTO:
U posudi miksera pomešajte brašno i so lopaticom....
24. dec.
Lisnato testo sa domaćim kremom i jabukomOstavite jabuke sa strane da se blago ohlade.
U međuvremenu izvadite lisnato testo iz frižidera i isecite srca. Na svaki stavite krem, a na njega - karamelizovane jabuke....
26. okt.
Lisnato testo sa mlevenim mesom i jajimaRasprostrite koru od lisnatog testa. Lagano pospite brašnom i malo je razvaljajte da ne bude toliko debela....
01. sep.
Lisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukamaLisnato testo sa karamelizovanim lukom, pečurkama i jabukama poslužiti posuto naseckanim vlašcem ili zelenim perima mladog luka....
20. maj
Lisnato testo sa rikotom, urnebesom i ćurećim prsimaLisnato testo sa rikotom, urnebesom i ćurećim prsima poslužite sa jogurtom....
03. nov.
Domaće pripremljeno lisnato testoKada sečemo lisnato testo, treba da koristimo veoma oštar nož. Tako se slojevi neće lepiti i mogu se napraviti listovi prilikom pečenja....
09. avgust
Klasično francusko lisnato testoAko je Beurrage veoma težak za savijanje, dajte mu jednu-dve minute da se otpusti. Čuvajte do 4 dna u frižideru ili 3 meseca u zamrzivaču.
Klasično Francusko Lisnato testo je gotovo....
12. avgust
Testo za pice i mekike koje može izdržati deset danaSjedniti kvasac i sveže mleko, so i malo brašna, da postane kaša. Ostaviti da naraste.
Smesu sipati u brašno, dodati kiselo mleko sa rastvorenom sodom u njemu. Umesiti glatko testo....
20. maj
Punjene paprike, uvijene u lisnato testoPremazujemo žumancem, posipamo makovim semenom i pečemo punjene paprike uvijene u lisnato testo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta....
21. dec.
Koliko vremena se peče lisnato testo?Prilikom pečenja lisnatog testa, rerna ne treba da se otvara, pre nego šro prođe 10 minuta, da bi lisnato testo moglo da dostigne maksimalni obim i da nadođe kako treba....
10. feb.
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeAko ste odlučili da pripremite nešto da domaće pripremljenim testom, treba da znate nekoliko stvari. Prvo i najvažnije da ispoštujete pravila za pravljenje testa, posebno ako prvi put pripremate recept....
15. jun
Kako se čuva boranija?Nakon vađenja iz ključale vode, mahune se potapaju u hladnu vodu, gde treba da ostanu koliko su bila na vatri. Čuva se u vodootpornim kesama, isečena na komade od 3-5 centimetara....
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.