Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
12. april
Koliko vremena meso može izdržati u frižideru?Mlevena junetina - da li je mleveno meso junetina, jagnjetina ili piletina, može se čuvati u frižideru samo jedan ili dva dana. Ako se čuva u zamrzivaču, možete ga čuvati 3 do 4 meseca.
5....
31. mart
Mleveno meso, praziluk i prosoNa zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
12. feb.
1
Pečurke, obučene u mleveno mesoMleveno meso pomešamo sa jajetom, prezlama i začinima koji se vama dopadaju za mleveno meso ili koristite univerzaalni začin za mleveno meso.
Pravimo 10 loptica kao za velike ćufte....
08. dec.
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
31. avgust
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvajte jaja oko 12 minuta, ostavljajući jedno za mleveno meso. Ohladite jaja hladnom vodom i oljuštite ih.
Zamesite mleveno meso dodajući sitno isečen luk. čubar i rastvorene prezle sa malo vode....
26. jun
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuKad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
15. okt.
1
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
12. maj
Musaka sa krompirom, mleveno meso i pirinčemOdmah nakon toga dodajemo mleveno meso i pirinač. Kuvamo dok krompir ne omekša i dodajemo paradajz pire, alevu papriku, muskatni oraščić, crni biber i so....
17. okt.
Mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetikServiramo mleveno meso sa krompirom u multikukeru hermetik u odgovarajućem tanjiru....
23. maj
Mleveno meso sa patlidžanom u paradajz sosuUvijamo foliju tako da sačuvamo oblik patlidžana da bude svuda obavijen mlevenim mesom.
Prebacujemo u sos od paradajza i pečemo na srednje umerenoj rerni dok mleveno meso ne bude gotovo....
05. april
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinU posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno.
Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji....
01. dec.
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaDodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....
13. okt.
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati....
21. feb.
Mleveno meso - bugarska kajmaGotovo mleveno meso od divljači ili živine, retko može da se nađe i skoro da nije dostupno. Zato je neophodno da ga napravimo sami kod kuće. Kupljeno mleveno meso čuvajtee do nekoliko dana u frižideru....
27. jun
Začini za mleveno mesoProizvodi se dobro pomešaju i ostavljaju da odstoje u frižideru na otprilike dva sata. Prilikom pravljenja ćufti i ćevapa, oni se oblikuju od testa mokrim rukama....
11. dec.
Zapečeno mleveno meso sa krompir pireom i jajimaDodajte šargarepu i mleveno meso, pa kad se sve proprži, dodajte paradajz pire i grašak. Začinite i sklonite sa vatre.
Krompir skuvajte u prethodno posoljenoj vodi. Ogulite i ispasirajte....
19. feb.
Teleće mleveno meso na marokanski način sa kuskusomDodajte mleveno meso i začine.
Pržite i pritiskajte kašikom dok se mleveno meso ne izmrvi, oko 8-10 minuta. Dodajte bujon. Ostavite da provri i smanjite temperaturu. Kuvajte na thoj vatri oko 20 minuta....
10. sep.
Pileće suvo meso, sušeno u frižideruKada istekne vreme, veoma dobro osušite meso.
U posudi pomešajte sve začine za valjanje. Promešajte ih dobro. Možete da dodate i začine po vašem ukusu.
Stavite ih u frižider na kuhinjski ubrus....
09. januar
Jaja uvijena u mleveno meso sa tikvicama i senfomIscedimo tikvicu, da se ocedi voda i dodajemo mleveno meso sa jednim jajetom i lukom isečenim na sitno.
Začinjavamo kuminom, biberom, čubrom, solju i senfom. Zamesimo dobro i stavljamo u frižider na 2-3 sata....
15. april
Dinstano konjsko mleveno meso sa paprikama, šargarepom i brokolijemKad omekša dodajemo mleveno meso u njih i dinstamo, kad bude mleveno meso polugotovo dodajemo začine i nakon toga brokoli....
02. april
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Koliko dugo meso može da izdrži u frižideru?Međutim, većina žena ne zna kako pravilno da čuva testo u frižideru i koliko dugo ono može da izfrži u njemu. U frižideru može da se čuva kako testo bez kvasca, tako i ono u kome ima kvasca....
08. januar