Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pijemo kafu?Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
19. maj
Kako da pripremimo savršenu kafuTopla aromatična kafa ima milione obožavatelja širom sveta. Kafa ima reputaciju pića koje daje vedrinu i raspoloženje. Ali to je tačno samo kada je kafa pravilno skuvana.
Ako olako pristupite pripremi kafe, možete pokvariti...
30. okt.
Koju kafu da izaberemo?Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana!
Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
11. okt.
5 razloga da NE PIJETE kafuMnogo se diskusija vodi o tome da li je više štetno ili korisno najpopularnije osvežavajuće piće na svetu - kafa. Izbrojaćemo najpopularnije prednosti ovog gorkog napitka.
Kafa je bogata antioksidansima - hlorogenskom...
04. mart
Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Svaka domaćica obožava da obraduje svoje bližnje ukusnim kulinarskim poslasticama. Upravo začini su ti koji mogu da pomognu da se otkriju sve notice vaših jela. Jedna od njih je kardamon koji se često koristi u spremanju...
19. maj
Kako da čuvamo kafu?Kafa je glavni korak u početku dana za većinu ljudi. Zbog toga je njeno pravilno čuvanje veoma važno kako bismo mogli da uživamo u njoj duže vreme.
Kao i kod čuvanja čaja, postoji mnogo faktora koji utiču na svežinu...
02. dec.
Kako da sameljemo cimet u štapićima?Cimet je braon kora drveta cimeta, koja se suši i umotava u rolnicu, kako bi dobila prepoznatljiv oblik štapića cimeta. Cimet se ipak češće kod nas pronalazi u obliku praha i koristi se za dodavanje kolačima i napicima...
22. feb.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da poslužimo kafu našim gostima?Kafa, poznata i često korišćena kao napitak na Orijentu, danas je široko rasprostranjena zbog svoje arome, ukusa i osvežavajućeg dejstva i može se reći da nijedna poseta ili dolazak u goste ne prolaze bez šolje aromatične...
15. april
Krekeri uz kafuBrašno stavljamo u posudu, dodajemo hladni maslac iseckan na komadiće.
Dodajemo kačkavalj, jaje, so i krukumu.
Umesimo testo, uvijamo ga u providnu foliju i stavljamo u frižider na sat vremena.
Nabrašnimo radnu površinu...
01. januar
Keksići za kafuUmutimo mikserom jaja, ulje, prašak za pecivo i med.
Jabukovo brašno i brašno od rogača i pomešamo sa korom od mandarine dodajemo u tečnu smesu, mešamo kašikom.
Sipamo u kalupe keksiće i pečemo na 170 stepeni 12 minuta...
20. januar
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.
Kako da čuvamo krompir?Krompir je jedan od najpopularnijih proizvoda za kuvanje. Zimi zahteva posebne uslove skladištenja. Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati...
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Sa niskim sadržajem kalorija, ali bogatstvom vitaminima iz B grupe, vitaminom C, provitaminom A, vlaknima, gvožđem, kalijumom, magnezijumom, fosforom itd. brokoli je među najzdravijim povrćem za jelo.
U svom prirodnom...
04. dec.