Bonapeti.rs»Saveti»Kako da poslužimo kafu našim gostima?

Kako da poslužimo kafu našim gostima?

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
224044
Kako da poslužimo kafu našim gostima?

Kafa, poznata i često korišćena kao napitak na Orijentu, danas je široko rasprostranjena zbog svoje arome, ukusa i osvežavajućeg dejstva i može se reći da nijedna poseta ili dolazak u goste ne prolaze bez šolje aromatične kafe.

Kao napitak, kafa se može služiti u bilo koje doba dana, bez obzira na godišnja doba. Često se služi pre obroka kako bi se podstakao apetit.

Za pripremu kafe koristi se sveža ili mineralna voda koja se zagreva u aparatu za kafu ili drugoj dostupnoj posudi. Kafa treba da bude sveže pržena i, ako je moguće, mlevena neposredno pre kuvanja kako bi zadržala aromu. Koristi se prosečno 0,5 litara vode na 30-35 g kafe ili prema uputstvima na aparatu za kafu.

Kafa se služi u posebnim šoljicama za kafu, uglavnom od porcelana. Šolje mogu imati različite oblike i ukrase zapremine 80-120 centimetara kubnih.

Šolje se postavljaju na posebne tacne i serviraju direktno ili stavljaju na stočić. Drugo, prisustvo salvete, eliminiše nepotrebno zveckanje i zvonjenje od kontakta šolje i tacne.

Na sto se postavljaju bokal svežeg mleka ili tečne pavlake i činija sa šećerom i male kašičice ... Ako je sto mali, pavlaka i šećer se mogu poslužiti odvojeno na malom poslužavniku.

Ako nemate poseban set za kafu, sipajte kafu u šolje srednje veličine. Tanjir ili poslužavnik za kolače sa kafom treba postaviti tako da ivica bude u ravni sa ivicom stola.

Ali šta služiti uz kafu?

Gostima se najčešće nude mali sendviči, raskošna torta, peciva ili kolačići. Nema potrebe da pretrpavate sto kolačima. Takođe je važno da uz kafu dodate i čašu hladne mineralne vode. Visokokvalitetni liker će takođe pomoći u raznovrsnosti i kao dodatak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji