Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiOd čega se gojimo prema krvnoj grupi
18. jul
Da li krvna grupa utiče na našu težinu? Da li takođe postoji određena hrana koju treba da jedemo u zavisnosti od krvne grupe? Za koji sport da se odlučimo bazirajući se na našu krvnu grupu? Naime, ova pitanja ćemo pregledati...
Od kakvih se trava pravi turski čajOd kakvih se trava pravi turski čaj
03. feb.
Turski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere. 2004 godine Turska postavlja rekord...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Od čega se pravi kadaif?Od čega se pravi kadaif?
21. dec.
Kadaif je sirupom preliven slatkiš napravljen od tankih trakica od testa. Ovo kulinarsko iskušenje natopljeno je šećernim sirupom i prilično je slatko! Suva tekstura traka testa čini kadaif pogodnim za deserte koji...
Od čega se pravi rum?Od čega se pravi rum?
03. mart
Rum je piće koje se pravi od zaostalih proizvoda šećerne trske /melase/, takođe od sirupa dobijenog od šećerne trske, nakon procesa fermentacije, a zatim destilacije....
Od čega se pravi pesto?Od čega se pravi pesto?
02. feb.
Od čega se tačno pravi pesto Klasični đenoveze pesto se uglavnom pravi u avanu, u kejem se tučkom gnječi bosiljak, so, pinjoli, beli luk, maslinovo ulje i Pekorino siru....
Od čega se pravi ratluk?Od čega se pravi ratluk?
08. mart
Mnogi početnici kuvari se pitaju od čega se pravi ratluk i mi smo ovde da im odgovorimo. Prema tradicionalnom receptu, posuda se pravi od skroba, šećera i zaslađene vode....
Od čega se pravi leberkez?Od čega se pravi leberkez?
01. mart
Ali da se vratimo na pitanje od čega se pravi leberkez....
Od čega se pravi senf?Od čega se pravi senf?
21. dec.
Apsolutno sve vrste senfa, proizvedene u bilo kojem delu sveta, prave se od mlevenog semena tri vrste slačice - crne slačice, smeđe slačice i bele slačice, koje kada se pomešaju u različitim razmerama, daju veliku raznovrsnost...
Od čega se pravi ratluk?Od čega se pravi ratluk?
15. nov.
Ali od čega se pravi ratluk? Ratluk se priprema od skroba, koji je promešan sa zaslađenom vodom. U velikom broju slučajeva, ratluk ima aromu limuna ili ružine vodice....
Od čega se pravi limuntus?Od čega se pravi limuntus?
13. maj
Mnoge domaćice prave limuntus prilikom pripreme domaćih kolača, slatkiša i td., aki ga često pogrešno povezuju sa limunom, pod uticajem naziva i ukusa....
Pravi sladoled od pavlakePravi sladoled od pavlake
18. jul
Smesa se sipa u plastičnu posudu i mlečni sladoled se ostavlja u zamrzivaču 3 sata, a dok se hladi meša se nekoliko puta. Pravi sladoled od pavlake je gotov....
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaća - koristi, upotreba i kako se pravi
11. sep.
Stručnjaci savetuju da se pistaći konzumiraju zbog njihove visoke nutritivne vrednosti. Orašasti plodovi su idealni za obnavljanje organizma nakon iscrpljenosti. Takođe smanjuju bolesti srca, leče respiratorni sistem i...
Kako napraviti domaće pivo od đumbiraKako napraviti domaće pivo od đumbira
07. avgust
Ako ponudite domaće pivo od đumbira nekom našem čoveku, verovatno će pomisliti da se šalite, ipak smo mi tradicionalisti i ovo mora da je neki smešan moderni izum. Ali u stvari, pivo od đumbira je odavno poznato u drugim...
Tri super obroka koji se prave od pirinčaTri super obroka koji se prave od pirinča
24. feb.
Pirinčano mleko, sa druge strane, je treća najpopularnija alternativa pravom mleku. Pirinčano mleko je iza bademovog i sojinog mleka. Izuzetno je pogodno za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu....
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?
06. avgust
Testo se rasporedi na pleh obložen papirom i pomoću sita ili rendeta se prave mrvice valjanjem ili drobljenjem sitnih delova testa. Gotove mrvice se peku u zagrejanoj rerni do zlatne boje....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Meze od rakova za pivoMeze od rakova za pivo
01. dec.
Prepržimo ih sve na isti način da se dobije zlatasta boja. Serviramo meze od rakova za pivo toplo, može i na neki način i sa sosom od belog luka ili sa kečapom....
Meze od tikvica za pivoMeze od tikvica za pivo
22. sep.
Tikvice se iseku na kolutiće po 1 cm, ako želite možete da ih oljuštite od kore. Nožem se iseče sredina kao mali kružić. Posipaju se sa malo soli i ostvljaju sa strane....