Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Svinjska kolenica u folijiLepo namažite kolenice uljem.
Pomešajte med sa soja sosom dok se ne rastvori. Lepo namažite klenicu smesom. Pospite začinima sa svih strana....
31. mart
Svinjska kolenica za mezeOperite i odstranite meso sa kostiju od svinjske kolenice bez kidanja mesa.
Premažite uljem i uvaljajte u so, biber i alevu papriku, beli luk, so i origano....
07. okt.
Svinjska kolenica sa pivomStavite kolenicu u glinenu posudu, namažite ga maslinovim uljem i pospite solju, biberom, alevom i ljutom paprikom i kuminom....
28. jun
Svinjska kolenica sa vinomPecite 3 sata na 170 stepeni, pa zatim sklonite poklopac i vratite da se dopeče još 15 minuta na 200 stepeni....
04. mart
Svinjska kolenica iz rerneDodajte paradajz pire i razredite ga bujonom od kolenica uz neprestano mešanje.
Kolenice prelivene sa dosta sosa poslužite sa garnirom od prženih krompira....
02. mart
Svinjska kolenica sa pasuljemKad para padne, otvorite šerpu i izvadite kolenicu da se ohladi....
04. april
Svinjska kolenica sa pečurkamaStavite kolenicu da se u potpunosti skuva, pa zatim uklonite kosti i isecite meso. Pečurke isecite na listiće, a luk na polumesece....
16. januar
Svinjska kolenica u zemljanom ćupuSvinjsku kolenicu pospite sa po 1 kašičicom aleve paprike i bibera. Obilno prelijte uljem i namažite paradajz pireom. U pleh poređajte krompir, oljušten i ceo, takođe i šargarepu, takođe celu....
15. jul
Špikovana svinjska kolenica u multikukeruNe dodaje se još vode, jer je meso i povrće puštaju.
Prebacite sastojke u odgovarajuću posudu za pečenje i zapecite kratko, da uhvati hrskavu koricu vaša špikovana svinjska kolenica.
Prijatno!...
23. okt.
Špikovana svinjska kolenica u đuvečariKolenica se opere i osuši. Pomožu oštrog noža se prave prorezi i svinjskoj kolenici i u njih se gurne po jedan ceo čen belog luka. Meso se posipa solju, alevom paprikom i miksom začina za pečeno meso....
17. feb.
Svinjska kolenica u šarenom đuvečuPropržite luk, pečurke i kolenicu.
Dodati ostatak proizvoda i naliti vodom.
Stavite jednu kocku bujona.
Zatim sve ovo sipajte u đuvečaru i pecite najmanje 3 sata.
Dobićete prekrasnu kolenicu u đuvečari....
21. januar
1
Svinjska kolenica u Instant PotuNakon isteka vremena, meso se topi u ustima i upija aromu svih proizvoda.
Svinjska kolenica u Instant potu je veoma ukusna....
06. jun
Svinjska kolenica u vatrostalnoj činijiKolenicu operemo i lepo natrljamo smesom.
Prebacujemo u vatrostalnu činiju i ostavljamo na bar dva sata da se začini.
Krompir i šargarepu oljuštimo, operemo i sečemo na kockice....
01. april
Svinjska kolenica sa svežim kupusomOperite i osušite kolenicu. izdinstajte ga sa svih strana i izvadite.
U istoj masnoći izdinstajte šargarepu, papriku i luk. Kad malo omekšaju, dodajte isečen kupus....
23. jun
Pečena svinjska kolenica sa krompiromKolenicu operite i osušite, premažite uljem, posolite i pobiberite.
Stavite je u tepsiju i sipajte vino i malo vode. Dodajte šargarepu, peršun, beli luk, zrna bibera i lovorov list....
08. mart
Svinjska kolenica na lovački načinSvinjsku kolenicu operite i osušite. Napravite proreze po koži oštrim nožem, nemojte seći meso, i natrljajte solji, biberom, mrvljenim karanfilićem, ljutom alevom paprikom i začinom od povrća....
10. jun
Pečena svinjska kolenica sa začinimaPečenu svinjsku kolenicu sa začinima poslužite sa prilogom po izboru....
05. nov.
Svinjska kolenica sa belim lukomZapržimo kolenice u tiganju s malo ulja.
Špikujemo ih belim lukom.
Uvaljamo ih u alevu papriku, so i ulje.
Pečemo u posudi za pečenje sa malo vode, uvijene u foliju. Pečemo na 180 stepeni bar 2 sata....
25. nov.
Svinjska kolenica na baštovanski načinKad boranija omekša, dodajte kolenicu.
Začinite vegetom, solju, biberom.
Kuvajte 10 minuta.
Skinite sa vatre i dodajte čubar i peršun....
11. feb.
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
25. nov.
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj